Aleksandra Petrovski

Stjepane, Luka, umete vi to emotivnije

Muzički dvojac 2Cellos je uz pratnju Zagrebačke filharmonije održao koncert u punoj Kombank areni, a oni koji su bili na više njihovih nastupa pamte i bolje provode.

17
A- A A+

Svetski poznati violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser odlučili su da beogradskoj publici premijerno predstave svoj taze album "Score" na koji su uvrstili obrade filmske muzike.

Ili kako je to mlađi član dvojca rekao "najlepše melodije ikada napisane iz vaših omiljenih filmova, koje ja još nisam gledao, ali ima vremena, još sam mlad".

Ređale su se teme iz Kuma, Hrabrog srca, Titanika, Gladijatora, Igre prestola... a publika je sedela i uživala baš kao na koncertu filharmonije.

Tek oko 45 minuta od početka nastupa "zagrmeo" je Džeksonov "Smooth criminal", koji je Luku i Stjepana i vinuo u zvezde. A odmah potom i "Thunderstruck" grupe AC/DC koja je Arenu zapalila. Svi su tapšali u ritmu tako da je cela dvorana odzvanjala. Hauser je po svom običaju publici u tim trenucima pružio malo zabave, izvodeći svoj performans sviranja ležeći. Na sceni im se priključio i bubnjar Dušan Kranjc koji je dodao energije svojom solo deonicom.

Stjepan i Luka prozborili su tek po koju reč, Hauser je nekoliko puta rekao "dobro veče", a Šulić pitao publiku da li žele još. Naravno da je odgovor uvek bio vrišteće da.

Uz "Schook me all night long" cela Arena je bila na nogama. Svi su pritrčali bliže bini i đuskali do kraja uz hitove Stonsa, Mejdena, Avićija, Rijane....

Posle drugog poluvremena Luka se zahvalio Beogradu i Zagrebačkoj filharmoniji, a Stjepan zamolio publiku za zajedničku fotografiju.

"Pošto ste bili tako divna publika moramo da napravimo jedan selfi sa vama, napućite usta. I vi gore na spratu. Ufurajte se kao da uživate".

Hauser je više puta tokom večeri imao problema sa violončelom, a to je kulminiralo pred kraj koncerta, tako da je Luka morao da mu pomogne da naštima instrument.

"Moram da se naštimam, ipak je filharmonija iza mene. Moram da sviram čisto", rekao je muzičar iz Pule, na šta ga je Šulić pecnuo da mu ni to ne pomaže.

Ne znamo da li je ova kraća pauza bila namenski baš u tom trenutku ili se tako pogodilo, tek muzičari su se odlično "zaleteli" i odsvirali "Mesečinu". Da se ne naljuti Bregović, ali zvučalo je bolje od originala. Ispoštovali su tradiciju da na svakom koncertu pred kraj izvedu jednu lokalnu numeru. Stjepan je čak i zapevao temu iz filma "Podzemlje" uz asistenciju publike.

Nakon manje od dva sata svirke od publike su se oprostili laganim ritmovima pesme "With Or Without You".

Luka, Stjepan, Dušan i Zagrebačka filharmonija ponovo su dobili veliki aplauz u Areni. Koncert je bio maksimalno profesionalno odrađen, međutim oni koji su bili na nekim ranijim nastupima 2Cellos očekivali su bolju interakciju muzičara sa publikom. No, dobro... Stjepan je obećao da se vidimo i sledeće godine. Držimo ga za reč!

A do tada - 2Cellos već u ovom trenutku do kraja godina imaju zakazanih još 59 koncerata do Japana do Amerike. Možda ih čujete u nekom drugom gradu.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.