Seviljin "mag" seli se na Olimpiko

Autor:

Možda i najzaslužniji čovek za silne uspehe Sevilje u 21. veku, od leta će isti posao obavljati u Romi.

Ramon Rodrigez Verdeho, zvani Monći, spreman je da posle više od 15 godina ode sa funkcije sportskog direktora Sevilje i svoje bogato iskustvo stavi u funkciju uspeha Rome!

Prema pisanju rimskog lista "Republika", Monći je već stavio potpis na trogodišnji ugovor.

Jedina prepreka na putu ka realizaciji ovog transfera je što Monćijev ugovor sa Seviljom sadrži klauzulu, prema kojoj njegov novi klub mora da uplati čak pet miliona evra na ime obeštećenja.

Nekadašnji golman crveno-belih iz Andaluzije prošlog leta je odbijen kada je tražio od čelnika Sevilje da odustanu od pomenute klauzule, ali sada će pokušati ponovo.

Monći je postavljanjem sistema mlađih kategorija i razvijanjem skauting službe doneo prvom timu Sevilje sjajne domaće (Serhio Ramos, Hoze Antonio Rejes, Hezus Navas...) i strane fudbalere (Dani Alveš, Adrijano, Žulio Baptista, Ivan Rakitić, Seidu Keita...). Oni su klubu donosili sportske uspehe, a zatim i punili kasu prelascima u veće i bogatije sredine.

Sevilja je u 21. veku osvojila dva Kupa kralja, jedan Superkup Španije, pet puta je trijumfovala u Ligi Evrope (Kupu UEFA) i jednom bila pobednik evropskog Superkupa.

Uz to je četiri puta nastupila u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sve vesti