• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mračna kula" je plagijat?!

Izvor mondo.rs

Kralj horora optužen za krađu ideje za svoj serijal, po kojem je snimljen i film!

Stiven King našao se na meti optužbe autora stripa "The rook", koji tvrdi da je glavni lik iz serijala "Mracna kula" ukraden iz njegovog dela!

Prvi broj stripa "The rook" doneo je pricu o Restinu Dejnu, revolverašu koji putuje kroz vreme, naizgled je besmrtan, bori se sa cudovištima i doživljava brojne avanture.

Novu knjigu piše sa sinom!

Fanovima Kingovog serijala ovaj opis ce zvucati poznato, previše poznato, jer se sve može primeniti na Rolanda Dešejna, koji cak ima i iste inicijale.

"Obojica se oblace kao kauboji iako nisu sa Divljeg zapada, i obojica su u potrazi za kulom koja u mom stripu i njegovim knjigama izgleda skoro isto," navodi autor stripa.

Prvi broj stripa "The rook" izašao je 1977. godine, i King je svojevremeno priznao da je citao taj strip pre nego što je 1982. objavio prvi deo "Mracne kule", knjigu "Revolveraš".

Tužba koju je su autori stripa podneli protiv kralja horora stiže samo nekoliko meseci pre premijere filma "Mracna kula", a zahtevaju odštetu od 500 miliona dolara.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Steve G

Gluposti! King je Revolverasa poceo da pise 1970. dok je jos bio student! To je prvi roman koji je napisao, nije bitno sto je objavljen prvi put 1978. Keri je prvi objavljeni roman. Sam stiven king je rekao da mu je inspiracija za Rolanda bio Klint Istvud iz filma Dobar, los, zao. I ovi se tek sad, posle filma setili da tuze...

SERIJE