• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL u Beogradu!

Izvor mondo.rs

Opera Sankt Peterburga 24. i 26. juna u Operi i teatru Madlenianum

Na Velikoj sceni Madlenianuma u junu mesecu ćemo imati prilike da slušamo opere Rodiona Ščedrina "Ne samo ljubav" (24. juna) i Sergeja Prokofjeva "Veridba u manastiru" (26. juna) u izvođenju Opere Sankt Peterburga, koja ove godine slavi jubilej – 30 godina od osnivanja.

Ove dve opere u izvođenju Sankt Peterburške Opere će imati praizvedbu na srpskoj sceni, i to baš u Madlenianumu. Reditelj opera Jurij Aleksandrov i scenograf i kostimograf Vjačeslav Okunjev su našoj publici poznati kao autori opera "Travijata" i "Pajaci" izvođenih na Velikoj sceni Madlenianuma. Jurij Aleksandrov, koji je ujedno umetnički direktor Opere Sankt Peterburga, poznat je kao autor savremenih i atraktivnih postavki opera, a njegove operske režije su izvedene u Milanskoj Skali, Areni u Veroni, Metropoliten Operi, Marijinskom teatru i mnogim drugim.

Ovaj put će naša publika imati priliku da uživa u vrhunskoj muzici savremenih ruskih kompozitora, a Rodion Ščedrin je danas jedan od najvećih svetskih i ruskih kompozitora koji i dalje stvara.

Opera "Ne samo ljubav" R. Ščedrina je posvećena supruzi kompozitora, velikoj ruskoj balerini Maji Pliseckoj. To je vedra, blistava predstava koja je bliska mjuziklu po svom žanru. Predstava privlači publiku lepotom muzike, otvorenošću glume i brojnim igračkim tačkama. Puna je lake lirike i ironije, a sočan humor je tipičan za ovaj žanr i visoku dramu.

Zaplet komične opere Sergeja Prokofjeva "Veridba u manastiru" nastao je na osnovu, publici dobro poznate drame "Pratilja (Duenna)" Ričarda Šeridana.

Ova predstava je napravljena kao vrsta šale, nešto poput studentskog žura gde su gluma i zbilja organski povezani. Priča započinje kao čas glume, zatim postaje vedra praznična pozorišna predstava u kojoj postepeno počinje da dominira realnost.

Karte za ovo gostovanje su u pretprodaji na blagajnama u Madlenianumu, Glavna 32 i Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42 i iznose 1.300 i 1.100 dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE