Zvezda i Srbija dobili novog najmlađeg debitanta!

Autor:

Ivan Ilić preuzeo priznanje od Dušana Vlahovića i Milka Đurovskog.

Zvezda i Srbija dobili novog najmlađeg debitanta! Foto: MN Press

Dugo će Ivan Ilić pamtiti subotu, 1. april 2017. godine.

Mladi Nišlija postao je najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde, ali i srpskog fudbala!

Iako je u pobedi protiv Spartaka iz Subotice (2:1) proveo svega nekoliko sekundi na terenu, to mu je bilo dovoljno da preuzme laskavo priznanje od Milka Đurovskog, dosadašnjeg rekordera u crveno-belom dresu i Dušana Vlahovića iz Partizana, koji je bio najmlađi debitant u Superligi Srbije.

Ilić je prvi nastup u elitnom rangu domaćeg fudbala upisao sa 16 godina i 15 dana. Đurovski je 10. aprila 1979. imao 16 godina i 43 dana, dok je Vlahović u februaru 2016. imao 16 godina i 24 dana.

Rekord Superlige mogao je da bude u vlasništvu Filipa Stuparevića iz Voždovca, međutim, njegov nastup za Voždovac prošlog leta, kada je imao 15 godina, nije bio po propisima.

Ivan Ilić igra na poziciji zadnjeg veznog, kao i njegov dve godine stariji brat Luka, koji trenutno nastupa za omladince crveno-belih, a za kojeg se očekivalo da će prvi dobiti priliku u A timu. Doduše i jeste, ali u prijateljskim utakmicama...

"Osećaj je izvanredan! Oboriti rekord posle 38 godina, rekord Milka Đurovoskog, velika je stvar! To je veliki korak za mene i moju karijeru koja tek počinje. Nastaviću vredno da treniram. Dobijao sam pohvale i čestitke saigrača posle utakmice, a prvi mi je čestitao Boaći", izjavio je Ivan za klupski sajt posle utakmice sa Spartakom.

Trener Miodrag Božović je, takođe, čestitao mladom fudbaleru.

"Reč je o momku iz naše Omladinske škole. Došao je iz Niša, a u klubu je i njegov brat. Reč je o veoma kvalitetnom igraču koji će nadam se doživeti u narednom periodu afirmaciju i potvrditi da ima potencijal. Svakako da planiramo da forsiramo decu iz našeg pogona".

Povezano

Sve vesti