• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilan primio Nobela!

Izvor MONDO/Tanjug

Bob Dilan je konačno primio Nobelovu nagradu za književnost na skupu u Stokholmu u subotu kojem je prisustvovao mali broj ljudi u hotelu u blizini kongresnog centra gde je kasnije imao koncert.

To je saopštio clan Švedske akademije Klas Ostergren, prenosi AP.

Pevala umesto Dilana na ceremoniji i ZABORAVILA pesmu!

On je dodao da je ceremonija bila intiman skup u skladu sa željama pevaca, a prisustvovali su joj samo clanovi akademije i clan Dilanovog tima.

Ostergren je rekao da je sve proteklo veoma dobro i opisao Dilana kao "veoma prijatnog i ljubaznog". Ostali clanovi Akademije su rekli švedskim medijima da je Dilan izgledao zadovoljan nagradom.

Na koncertu nekoliko sati nakon dodele nagrade, pevac nije pomenuo Nobelovu nagradu vec je samo izveo niz pesama kombinujuci svoje klasike sa novijim melodijama.

Sekretarka Akademije Sara Daniju objavila je u petak na svom blogu da se sprema za koncerte Boba Dilana 1. i 2. aprila u Stokholmu.
Pocetkom prethodne nedelje Daniju je kazala da Dilan nece održati tradicionalan govor prilikom dodele, ali da ce snimljena verzija verovatno kasnije biti objavljena.

Da bi primio nagradu od 903.000 dolara, Dilan mora da održi taj govor u roku od šest meseci od zvanicnog proglašenja nagrade, odnosno od 10. decembra, ali on ne mora da bude održan u Stokholmu.

Kao primer, Rojters navodi britanskog romanopisca Doris Lesing, koja je nagradu dobila 2007. godine, a koja je pisani govor poslala švedskom izdavacu, koji ju je procitao na ceremoniji u Stokholmu.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anonim Anoma

Genije, zaista čovek je genije! Poštovanje! Muzičar, pesnik..................................! Hvala Vam što postojite.

Luka Albijanic

U prave ruke ! ... :)

SERIJE