20 zvezda koje su bile "mortus" na snimanju

Nemaju samo glumački talenat, već i izuzetnu toleranciju alkohola – ovi glumci i glumice su pijani snimili neke od svojih najvećih hitova!

4
A- A A+
pijani Foto: Guliver/Getty images/Sean Gallup, YouTube

Glumci i glumice često na različite načine razbijaju tremu, ili pokušavaju da se užive u uloge.

Neki od njih okrenuli su se tome da "drmnu" nešto pred snimanje, i neke od svojih najvećih filmova snimili pod dejstvom alkohola!

Danijel Redklif, "Hari Poter"

Mladi glumac rekao je da postoje delovi serijala o Hariju Poteru kojih se uopšte ne seća, zato što je svakog jutra na set dolazio pijan "od sinoć".

"U filmovima pred kraj, kada sam već bio stariji tinejdžer, postoje čitave scene za koje se ne sećam da sam ih snimio, jer sam još uvek bio pijan od prethodne večeri. Ponekad gledam te filmove i mislim da se to vidi – oči mi izgledaju potpuno umrtvljeno," rekao je on.

pijani na setu Foto: YouTube

Margo Robi, "Vuk sa Vol Strita"

Lepoj Margo scena vođenja ljubavi sa Leonardom di Kapriom nije bila laka, pošto je to bio prvi put da se pojavila na filmu oskudno odevena.

Da bi smanjila tremu, Margo je popila veću količinu tekile pred snimanje te scene, otkrila je u jednom intervjuu.

pijani na setu Foto: YouTube

Bili Bob Tornton, "Loši Deda Mraz"

Ovaj glumac je studiozno pristupio ulozi posrnulog čoveka, pa je pio na setu po ceo dan "jer bi se i njegov lik tako ponašao". Barem on kaže da je to bio razlog…

pijani na setu Foto: YouTube

Edvard Norton i Bred Pit, "Borilački klub"

Nisu namerno snimili scenu pijani, već su u pauzama snimanja otišli da se opuste i popili veću količinu alkohola. Kada ih je reditelj Dejvid Finčer video, odmah ih je poterao pred kamere jer mu se dopalo kako su se ponašali "pod gasom". Tako je snimljena scena u kojoj pijani igraju golf.

Izvor: YouTube

Martin Šin, "Apokalipsa danas"

Isti scenario primenio je i Frensis Ford Kopola, kada je shvatio da mu je glavni glumac došao "mrtav pijan" na set, prvog dana snimanja. Okrenuo je kamere ka njemu i snimio ga kako zaista, u pijanom besu, razbija ogledalo. Nije, doduše, snimljeno kako ga je Šin kasnije fizički napao, što je otkrio u jednom intervjuu.

Izvor: YouTube

Ana Kendrik, "Društvo za piće"

Ovoj komičarki desilo se upravo suprotno, ekipa filma joj je, u šali, zamenila bezalkoholno pivo onim koje sadrži alkohol. Ana je opušteno nastavila da pije…

"Pila sam čašu za čašom, i negde na pola snimanja sam shvatila da sam treštena. Ali bila sam vesela i uspešno smo snimili scenu," rekla je ona.

pijani na setu Foto: YouTube

Nev Kembel i Deniz Ričards, "Divlje stvari"

Lepe glumice bile su nervozne pred seksi scenu u filmu, pa su podelile flašu tekile. Pridružio im se i Bil Marej. Scena je ostala kultna do dana današnjeg!

pijani na setu Foto: YouTube

Šaja Labaf, "Bez zakona"

I ovaj problematični glumac upisao se na spisak onih koji su pili zbog uloge. A pošto je u filmu igrao krijumčara pića tokom prohibicije, odabrao je domaću "brlju".

"Uradio sam to zbog filma, ne zbog sebe. Mislio sam da moram autentično da izgledam kao da sam pio neki užas od pića cele noći. Ujutru na setu, bio sam naduven, oči su mi bile krvave, taman kako nam je trebalo," rekao je on.

pijani na setu Foto: YouTube

Mila Kunis i Natali Portman, "Crni labud"

"Labudice" su se navodno zajedno napile pre scene u kojoj, kao, imaju seksualni odnos, jer su obe bile nervozne. Interesantno je da reditelj Daren Aronofski tvrdi da se to dogodilo, dok njih dve demantuju.

black Foto: YouTube

Dženifer Lorens, "Igre gladi: Lov na vatru"

Glumica je iskreno priznala da se "ušikala" sa kolegama iz filma, tokom snimanja drugog dela.

"Bilo je izuzetno zabavno, to je bio prvi put da sam na poslu bila pijana," rekla je ona, mada nije otkrila tokom kojih scena to možemo da vidimo.

Dodala je, doduše, da je povremeno sedela i pila pinja kolade u svojoj prikolici kada joj je bilo dosadno.

pijani na setu Foto: YouTube

Piter O'Tul i Omar Šarif, "Lorens od Arabije"

Obojica glumaca plašila su se kamila, precizno scena u kojima je trebalo da ih jašu. Da bi razbili strah da će ih kamile zbaciti i izgaziti, navodno su se strašno napili pred snimanje te scene. O'Tul je kasnije izjavio da se uopšte ni ne seća snimanja te scene, i da misli da je to dobro pošto se plašio kamile.

Izvor: YouTube

Geri Oldman, "Drakula"

Sjajni glumac je u adaptaciji priče Brema Stokera morao da bude izuzetno jeziv, a i sam je Kopoli davao instrukcije po pitanju vremena snimanja i drugih okolnosti. Tako je zahtevao da scena u kojoj pije krv Džonatanu Harkeru (Kijanu Rivs) bude snimljena u ponoć, da bi dobila na mračnom utisku. Dok je ekipa čekala celo veče, Oldman je vreme prekratio ispijajući žestinu, pa je na snimanje došao mrtav pijan.

Izvor: YouTube

Robert Šo, "Ajkula"

Na setu filma Stivena Spilberga često je dolazilo do razmirica između Šoa i Ričarda Drajfusa, koji su obojica važili za glumce naklonjene alkoholu. Šo je, prema sopstvenom priznanju, bio pijan tokom najvećeg dela snimanja filma, osim jedne scene – kada je njegov lik zaista pijan. Na snimanje te scene je došao trezan.

pijani na setu Foto: YouTube

Rebeka Romijn Stamos, "X Men"

Prelepa glumica doživela je neprijatnost kada je prvog dana došla na snimanje. Po ugovoru sa "Foksom", šminka i kostim Mistik morali su da ostanu tajna, pa je glumica morala da sedi u sobi bez prozora i satima čeka da je pozovu da snimi scenu ili dve. Prekraćivala je to vreme "cirkajući", što je kulminiralo tokom scene borbe sa Vulverinom (Hju Džekmen), pa je navodno povratila po njemu.

Izvor: YouTube

Džuli Endrjuz, "Moje pesme, moji snovi"

Raspevana glumica bila je pijana u jednoj od najpoznatijih scena ovog porodičnog filma. Iako je scena u kojoj dadilja i deca pevaju "Do re mi" naizgled snimljena tokom vedrog, toplog dana, zapravo je bilo užasno hladno. Kostimi su već bili spremni, pa su odrasli na setu pili šnaps kako bi se zagrejali.

Izvor: YouTube

Ričard Barton, svaki film koji je ikada snimio

Nije tajna da je slavni glumac važio za jednog od vodećih alkoholičara Holivuda, pa legenda kaže da je bio pijan na snimanju svakog svog filma.

Na vrhuncu problema sa pićem, Barton je pio tri do četiri FLAŠE votke dnevno! Zato je, recimo, u filmu "The klansman" tokom većine scena morao da sedi ili leži, zato što više nije – bukvalno – mogao da stoji na nogama.

Izvor: YouTube

Sve vesti