Kada bi svaki dan bio ovakav...

Autor:

Da li znate da je čokoladni mus toliko popularan slatkiš da ima i svoj "praznik. Dan čokoladnog musa se obeležava 3. aprila! Zato, probajte sledeći recept...

1
A- A A+

Potrebno:

200 grama čokolade za kuvanje
50 grama putera
50 grama šećera
5 kesica vanilin šećera
6 svežih jaja
prstohvat soli

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca i čvrsto umutite belanca, šećer, vanilin šećer i so.

Na pari otopite čokoladu i puter. Vodite računa da se sastojci otapaju na laganoj temperaturi, kako ne bi izgoreli.

Ako ste u mogućnosti, napunite veliku šerpu vodom i stavite na jaku vatru, a zatim na tu šerpu stavite manji sud u kome će se nalaziti sastojci za željenu smesu. Tako će voda u velikoj šerpi tokom kuvanja grejati posudu iznad i topiti čokoladu i puter, bez opasnosti da dođe do zagorevanja.

Kada dobijete kompaktnu smesu čokolade i putera, u istu posudu dodajte žumanca i brzo mešajte sve dok se ne sjedini masa.

U pripremljenu masu postepeno dodajte umućena belanca uz lagano mešanje da bi masa postala vazdušasta, poput pene.

Pripremljeni mus možete sipati u činije za serviranje i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.

S obzirom na to da se za pripremu koriste sveža jaja, ne dozvolite da vam slatkiš stoji duže od dva dana. Mada, nema razloga za brigu o roku trajanja, jer je ovaj slatkiš retko kad "živeo" duže od nekoliko sati! Toliko je ukusan da ga svi ljubitelji čokolade smažu čim "izađe" iz frižidera.

Probajte i recepte iz:

MONDO kuhinje!

Sve vesti