• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počasne nagrade za pozorišne velikane (FOTO)

Izvor MONDO/Tanjug

Dodelom godišnjih nagrada, Jugoslovensko dramsko pozorište obeležilo je danas svoj Dan i 69 godina od prve premijere predstave "Kralj Betajnove" u režiji Bojana Stupice.

 JDP godišnje nagrade, dodela nagrada 2017. Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Jugoslovensko dramsko pozorište obeležilo je svoj Dan i tom prilikom urucilo nagrade najistaknutijim pozorišnim glumcima, glumicam, režiserima...

Direktorka JDP-a Tamara Vuckovic Manojlovic osvrnula se u svom govoru na pet premijera u prethodnih godinu dana, mnogobrojna gostovanja širom Srbije, kao i u Sloveniji, Hrvatskoj, Finskoj, Austriji, pomenula je više nagrada na festivalima, kao i prisustnost Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Uniji teatara Evrope.

Ona je podsetila da je pre godinu i po dana zatvorena scena "Bojan Stupica" i da se na tome mnogo radi, jer su naišli na ozbiljne administrativno-pravne probleme koje nastoje da reše uz pomoc Ministarstva kulture, Grada Beograda i Opštine Savski venac.

"Verujem da cemo za mesec dana krenuti u konkurs za idejni projekat i nadam se da ce se sledece godine, kada budemo proslavljali 70 godina, 'Stupica' uveliko raditi", rekla je ona.

Jugoslovensko dramsko pozorište dodelilo je godišnju nagradu za režiju predstave "Hamlet" Aleksandru Popovskom.

Žiri u sastavu Vojin Cetkovic, Srdan Timarov i Miloš Kreckovic doneo je odluku da se godišnja nagrada "Branka i Mlada Veselinovic" Fondacije JDP-a za najbolje glumacko ostvarenje na sceni tog teatra dodeli Nebojši Glogovcu za ulogu Hamleta.

Godišnja nagrada za ulogu Duha u predstavi "Hamlet" pripala je Vlastimiru Velisavljevicu, a Nikoli Ðuricku za ulogu Ludaka u predstavi "Slucajna smrt jednog anarhiste" Darija Foa u režiji Maje Maletkovic, i ulogu Pingla (Hotel "Slobodan promet" Žorža Fejdoa u režiji Borisa Liješevica).

Za scenografiju i poseban umetnicki doprinos u istoj predstavi nagraden je Sven Jonke, a za kostimografiju Lana Cvijanovic za "Don Žuana" Molijera u režiji Gorcina Stojanovica.

Cika Vlasta ima najbolji recept da doživite stotu

Andelika Simic dobila je godišnju nagradu za dve uloge - Anželike (Hotel "Slobodan promet") i Don Elvire ("Don Žuan"), dok je Goran Danicic nagraden za ulogu Pjeroa ("Don Žuan").

Jugoslovensko dramsko pozorište je nagradilo i ansambl predstave "Pod žrvnjem" Dragoslava Nenadica u režiji Egona Savina.

Nagrada za lepotu govora "Dr Branivoj Djordevic" urucena je Nebojši Ljubišicu za ulogu Pante ("Pod žrvnjem").

Za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja JDP-a nagrade su pripale glavnom majstoru u krojackoj radionicu Evici Mancic, distributeru ulaznica Aleksandru Randelovicu i tehnicaru tona Igoru Boškovicu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beograd

Zaista velikani!

SERIJE