mondo.rs

Neočekivano: I ovo vam sabotira vezu

Autor:

Sigurno niste ni pomislili da previše optimizma takođe može loše da utiče na vašu vezu, ali tako je.

12
A- A A+

Često kažemo da u svemu crnom ima malo belog, ali ispostavilo se da nije dobro da vidimo samo dobre i pozitivne stvari, naročito kada je reč o ljubavnim vezama.

Svaka veza ima uspone i padove, baš kao što svaka osoba ima vrline i mane. I to ne znači da bi trebalo da odustanemo kada naiđemo na prvu prepreku u vezi, ali ne bi trebalo ni da ignorišemo ono što nam smeta i pretvaramo se da je sve super.

Traženje nečega pozitivnog u vašoj interakciji sa partnerom je dobro, ali nije ako se fokusirate SAMO na to, niti ako se UVEK fokusirate samo na dobre stvari.

Baš kao što ne želite da fokus stavite samo na partnerove mane, sigurno ne želite ni da stvorite lažnu sliku partnera u svom umu i predstavite ga sebi kao osobu bez mana. Ako to uradite, na kraju ćete imati samo slomljeno srce jer niko nije savršen.

Isto važi i kada je reč o izazovima u vašoj vezi.

Evo šta treba da zapamtite kako biste održali ravnotežu u vezi.

1. Upoznajte partnerove dobre i loše strane

Kada znate slabe i ranjive tačke svog partnera, lakše ćete mu oprostiti neke greške. Osim toga, na ovaj način ćete izbeći brojne bespotrebne svađe. Ako, na primer, znate da je vaš partner loš u izvinjavanju – jednostavno to ne ume da uradi - nećete to od njega ni očekivati.

2. Budite iskreni u vezi sa svojim slabostima

Jedini način da prevaziđete svoje slabosti je da budete iskreni u vezi sa njima. Ako o tome razgovarate sa svojim partnerom, možete da očekujete da će biti posebno pažljivi kada je reč o tim stvarima na koje ste osetljivi.

3. Ne očekujte da sve radi na vaš način

Setite se da smo svi drugačiji. Način na koji se vi nosite sa stresom ili nervozom nije univerzalan i on to možda radi potpuno drugačije od vas - vi pod stesom vežbate, a on ceo dan ćuti, na primer. Prihvatite to i volite ga takvog kakav jeste.

4. Pružajte podršku

Razmišljajte o tome šta bi vaš partner želeo da čujem u tom trenutku. To ne znači da kažete da se slažete sa nečim, ako nije tako, ali barem birajte reči.

Muškarci, kažu stručnjaci, vole da čuju potvrdne rečenice (U pravu si! Dobra ideja!). Oni preporučuju da i kada se ne slažete sa partnerom, rečenicu počente tako: "U pravu si", a onda objasnite svoj stav koji je drugačiji od njegovog: "U pravu si, ali…"

Žene, sa druge strane, vole kada muškarci pokažu interesovanje za ono o čemu one pričaju. Zato su odgovarajuće fraze; "Pričaj mi više o tome" ili "Ispričaj mi više, da bolje razumem (to o čemu pričaš)". Dakle, stavite joj do znanja da je zaista slušate kada priča!

Kada naiđete na prepreku u vezi, ne paničite! Pokušajte da se fokusirate na nešto dobro u svemu tome, ali ne dozvolite da vas to pozitivno mišljenje potpuno udalji od realne situacije.

Povezano

Sve vesti