• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će biti sa radnicima Agrokora? Vučić: PROBLEM!

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas u Mostaru bojazan da će Agrokor biti veoma teška tema, ne samo u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, već i u Srbiji.


"Plašim da će Agrokor da nam bude teška, teška, veoma teška tema i kod nas u Srbiji, ne samo u Hrvatskoj i BiH", rekao je Vučić novinarima.

Preneo je da je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, na večeri sinoć, razgovarao dugo o Agrokoru.

"Hrvatska vlada preduzima što može, a mi ćemo da vidimo, iako su nam vezane ruke, šta je to što mi kao vlada i kao zemlja možemo da učinimo. Plašim se da su tu stvari otišle predaleko i da su bilansi Agrokora mnogo lošiji, nego što je bilo ko mogao da očekuje", objasnio je Vučić.

Najveću firmu u regionu u red dovodi dens pevač!

On je rekao da država nije svemoćna, ali da će nastojati da se uradi sve što može da se zaštite zaposleni.

"Ali, nisam siguran da postoji čarobni štapić koji bi te probleme rešio, niti sam čuo tako moguća rešenja", ukazao je Vučić.

VIDEĆU S RUSIMA...

Vučić je najavio da će narednih dana razgovarati sa Sberbankom o slučaju Agrokor i da se nada da je njima stalo da sačuvaju, posle možda i uvećaju vrednost te kompanije, a ne da je unište.

Kazao je da će videti sa Rusima šta je njihova ideja vezano za Agrokor i da se nada da oni ne žele da izgube pare i da se nešto uništi, već da sačuvaju vrednost i da je posle toga uvećavaju.

Rekao je da će sa šefom Sberbanke razgovarati, dodajući da vidi da ta banka već vodi razgovore sa mnogim biznismenima u Srbiji.

"Mislim da im je ideja, na osnovu onoga što sam mogao da saznam, da ponude nekome na upravljanje, da bi oni dodatnom finansijskom injekcijom uspeli da izvuku preduzeće iz debalansa likvidnosti, da se zatim pokaže kako normalno funkcioniše, a onda da idu na prodaju idealnih delova preduzeća", istakao je on dodajući da je to mogući izlaz, ali svakako ne lak.

"Nije jednostavno da bih mogao da kažem da će sve da bude super", zaključio je Vučić.

"Šta ćemo da radimo - ostaje da čekamo i da vidimo što je moguće duže da opstajemo, dok ne vidimo sa Sberbankom i ostalim poveriocima koji danas kontrolišu većinski kapital Agrokora. Siguran sam da je njihova želja da ta kompanija ne izgubi vrednost. Problem je što je kompanija već u blokadi zbog 130 miliona evra", objasnio je on dođajući da sada treba gledati kako zaštititi zaposlene.


Todorićeva IMPERIJA: Ostrvo, jahte, vile...

Komentari 50

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

keja

SRBIJE...

Milos

Miskovicu kupuj odmah

Ivan

Sta je tu problem? Ostace bez posla i kraj price, kako doslo tako i otislo.

special image