Poništeni izbori: Sumnjiv JMBG i višak listića

Autor:

Republička izborna komisija (RIK) prihvatila je danas prigovore kojima se poništavaju izbori na dva biračka mesta u Srbiji i donela rešenje o ponavljanju glasanja 11. aprila. O "višku" u Kraljevu naknadno.

3
A- A A+
vladimir dimitrijević, rik, izbori, žreb, izbori 2017 žreb, kandidati, predsednički izbori, srbija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 11 u Bačkoj Palanci i na biračkom mestu broj 11 u Zrenjaninu.

Prigovor Miloša Markovića iz Beograda u vezi sa biračkim mestom broj 11 u Bačkoj Palanci je usvojen jednoglasno.

Marković je naveo da je na tom biračkom mestu u Bačkoj Palanci nekoliko osoba glasalo uprkos tome što im se JMBG razlikovao u biračkom spisku i u ličnoj karti.

Jednoglasno je usvojen i Markovićev prigovor za biračko mesto broj 11 u Zrenjaninu, gde je, kako je naveo, utvrđeno da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su glasali.

Birački odbori u mestima gde su poništeni izbori za predsednika biće raspušteni i imenovaće se novi.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da se za sledeću sedmicu odlaže odlučivanje o prigovoru Raše Nedeljkova, jer u materijalu nema njegovog jedinstvenog matičnog broja, pa se ne može utvrditi njegov identitet.

On je, inače, podneo prigovor koji se odnosi na biračko mesto broj 10 u Kraljevu u kome je naveo da je utvrđen veći broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji od broja birača.

Članovi RIK- su odbacili dva prigovora i to u vezi sa biračkim mestima broj 16 u opštini Knić i na biračkom mestu broj 29 u Jagodini.

U tim prigovorima je navedeno da su na istom biračkom mestu, kao članovi biračkog odbora, bili supružnici, a odbijen je i prigovor na biračkom mestu broj 27 u Ćupriji gde je kao nepravilnost navedeno da su članovi organa za sprovođenje izbora lica koja srodnici po prvoj liniji.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti