Čas sunce, čas kiša: Kako obući dete?

Autor:

Šta obući detetu kada su vremenske prilike promenljive, pitaju se mnogi roditelji, naročito kada sa decom idu u park. Evo nekoliko saveta.

0
A- A A+

Kada razmišljate o tome kako da obućete svoje dete, čak i bebu, pođite od sebe: to u čemu je vama prijatno, i njima je.

Nema potrebe da dete bude toplije obučeno nego vi, naročito zato što vi "samo" hodate, a ono trčkara, skakuće, čak i kada niste u parku.

Toplije treba obući samo bebu, ili sasvim malo dete, koje je u kolicima, jer je ono mirno, ne kreće se i ne zagreva dodatno svoje telo.

Deci možete da stavite i kapicu, ali tanku, pamučnu, koja će zaštiti njihove uši od prolećnog vetra, ali ništa više od toga im ne treba.

Ako idete u park, dete obucite slojevito - dok vi, možda, sedite na klupi i samo nadgledate igru, dete će vrlo bro biti oznojeno od skakanja, pentranja, trčanja... Zato je dobro da mu skinete jaknu pre nego što se to dogodi, kao i da ponesete rezervnu majicu, za presvlačenje nakon igre, kada krenete kući.

Pedijatri kažu da dete koje ne priča, i ne može da vam kaže da li mu je vruće ili hladno, treba pipnuti po grudnom košu - ako je taj deo tela hladan, dete treba obući.

Najvažniji savet: pitajte dete da li mu je toplo ili hladno, i verujte u njegov odgovor.

Važno je i da se ne opterećujete modom - dete treba da se oseća prijatno i udobno u onome što nosi, a ne moderno.

To ne znači da vaše dete ne treba da izgleda lepo. Pre svega treba da bude čisto i uredno, ali i doterano, kada je reč o nekim svečanim prilikama, na primer.

Pogledajte fotogrfije modele koji su prikazano na "Kids Fashion Selectionu", koji je upravo održana u okviru 30. Fashion Selection/ENTERtaimenta:

Sve vesti