Loša vest za milione iPhone korisnika

Autor:

Apple prelazi na novi sistem, koji će mnoge ostaviti bez omiljenih aplikacija.

Loša vest za milione iPhone korisnika Foto: Promo/Apple

Sa sledećom verzijom iOS softvera milioni korisnika mogli bi ostati bez nekih od svojih omiljenih aplikacija, jer Apple kompanija prelazi na novi sistem rada kad su aplikacije u pitanju. Umesto 32-bitne, sve aplikacije će morati da budu 64-bitne, a sve koje to već nisu - neće raditi na novom iOS operativnom sistemu, navodi TNW.

Kleo se u Apple, sad je najveći Huawei fan (VIDEO)

Top 5 proizvođača telefona: Smena na vrhu!

Apple je isporučio više od 90 miliona iPhone 5 telefona, kao i nepoznat broj iPhone 5C telefona, što sa prethodnicima čini više od 100 miliona korisnika, koji će ostati bez ažuriranja i podrške.

MONDO MobIT

Ne samo da će izostati podrška za rad aplikacija, čak će izostati podrška za ažuriranje 32-bitnih modela telefona, kakvi su iPhone 5 i iPhone 5C i svi prethodnici (nastali na bazi 32-bitne arhitekture). Ipak, model iPhone 5S će biti podržan i dalje, jer je on zasnovan na 64-bitnoj arhitekturi, kao i svi posle njega, objavio je PhoneArena sajt.

Apple je najavio da će se ovo desiti, ali neki proizvođači aplikacija nikako da se dozovu pameti i prilagode svoje aplikacije 64-bitnom sistemu. S obzirom na to da izveštaj Mashable portala pokazuje da više od 50 odsto aplikacija trenutno dostupnih u AppStore-u nije ažurirano više od godinu dana, Apple će prirediti pravu „seču“ aplikacija. Oko 30 odsto njih nije ažurirano dve, a nešto manje od 20 odsto aplikacija tri ili više godina. Ukoliko se ne ažuriraju do krajnjeg roka, među „ubijenim“ aplikacijama biće i legende poput „Ocarina“ i „Great Lightsaber“.

iPhone je opet hit, prodaja iznad očekivanja!

Da li će programeri konačno poslušati Apple i srediti stare aplikacije ostaje da se vidi.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi:
Sve vesti