Glumica žrtva seksualnog nasilja: Znam napadača

Autor:

Glumica Ebigejl Breslin, zvezda rimejka "Pljavi ples", otkrila je da je preživela seksualno nasilje i da je poznavala napadača.

1
A- A A+

Ebigejl Breslin, koja se proslavila se kao simpatična devojčica u filmu "Little Miss Sunshine", a publika je zna i iz ostvarenja "Zombieland", "Rango", "Signs", "Ender's game", još je jedna u nizu poznatih dama koje su otkrile da su doživele seksualno nasilje.

Glumica rimejka "Prljavi ples" podelila je na Instagramu fotografiju na kojoj piše: "Niste u obavezi da imate seks sa onim sa kime ste u vezi. Veza nije pristanak na seks. Brak nije pristanak na seks", a u opisu je dodala i da je ona poznavala svog napadača.

i knew my assailant. #SexualAssaultAwarenessMonth #breakthesilence

A post shared by Abigail Breslin (@abbienormal9) on

Podsetite se kako je Ebigejl izgledala kao dete, a kako izgleda sada:

Povodom obeležavanja meseca podizanja svesti o seksualnom uznemiravanju, zvezda serije "Prijatelji" Dejvid Švimer producirao je seriju kratkih filmova na tu temu.

"Shvatio sam da je potrebno da vidimo seksualno uznemiravanje, umesto da samo slušamo ili čitamo o tome", rekao je Švimer koji takođe i glumi u tim kratkim filmovima.

Poznati glumac kaže da je problem u tome što ništa ne prikazuje tu "sivu zonu" seksualnog uznemiravanja.

"Kada sam pravio ove filmove, sve vreme sam pokušavao da se stavim u kožu žene koja živi u današnjem društvu. Ceo život te gledaju kao objekat i vremenom navikneš da živiš kao građanin drugog red jer ti konstantno govore da ne vrediš koliko i muškarac. Praktično, tvoje telo je na prvom mestu, tvoj izgled je na prvom mestu, a sve to je važan razlog zašto žene često ne prepoznaju seksualno uznemiravanje", zaključio je glumac.

Sve vesti