Prvi novi fudbaler kojeg je FK Partizan doveo ovog leta kupljen je u komšiluku.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Galešić, dosadašnji fudbaler slovenačke HIT Gorice, dogovorio je sa Partizanom trogodišnju saradnju.

Iako je imao ponudu italijanske Đenove, kaže da je na nju odmah zaboravio na Seriju A čim ga je Partizan kontaktirao.

"Ostvario mi se dečački san da zaigram u Partizanu, koji volim od malih nogu. Za to je najzaslužniji moj ujak, koji me je 'zadojio' crno-belom bojom. To je i odlučilo da ne potpišem za Đenovu, jer kada su mi javili da me traži Partizan, sve sam drugo zaboravio", rekao je 21-godišnji Galešić na zvaničnoj promociji.

Fudbalski uzori su mu Dijego Maradona i, zanimljivo, Lionel Mesi, koji je samo dve godine stariji od njega!

"Fudbalski idoli su mi Maradona i Mesi, pa ću se truditi da kroz rad u Partizanu, pokušam da se izborim za mesto u timu i koliko-toliko pokažem nešto iz repertoara svojih idola", kaže optimistični Galešić.

On je rođen 11. marta 1989. godine, a karijeru je počeo u Borcu iz Banjaluke, da bi 2007. prešao u slovenačku HIT Goricu i tamo odigrao tri sezone (56 utakmica, 9 golova). Galešić igra u veznom redu, levonog je, ali kaže da više voli da igra na desnoj strani, nešto slično Bambiju Tošiću...

Član je mlade reprezentacije BIH (U-21), za koju je nastupio 6 puta.

Galešić je bio blizu prelaska u Đenovu, ali je u poslednjem trenutku odustao, pošto je klub hteo odmah po potpisu da ga ustupi švajcarskom Luganu, jer u italijanskom klubu trenutno nema mesta za još jednog igrača van Evropske unije.



Inače, Partizan je odustao od angažovanja Južnoafrikanca Latladija Madubanje, koji nije bio po volji stručnog štaba.

"Pratili smo Galešića dovoljno dugo da bismo se uverili koliko je kvalitetan. On je budućnost Partizana i na njemu je da opravda poverenje ljudi koji su nam ga preporučili. Što se tiče Madubanje, nije nam se svidelo ono što smo videli. Danimo smo čekali da nam rukovodstvo njegovog kluba prosledi uslove ugovora, što se nije dogodilo", rekao je koordinator za sportska pitanja Albert Nađ.

(MONDO - foto: FK Partizan)