GASTRONOMIJA
Mustafa Avđi je baklava majstor iz Gaziantepa (Turska), a Nedžad Ličina psiholog iz Sjenice. Upoznali su se u Novom Pazaru i posle šest godina druženja odlučili da na Topličinom vencu ortački otvore baklavdžinicu "Dukat", koja je sa radom počela 20. maja.
Mustafa je od malih nogu učio veoma cenjen zanat pravljenja baklava. Ostavljajući porodicu u Turskoj došao je 2004. godine u Novi Pazar bez namere da se duže zadrži.
Vremenom je otvorio sopstvenu prodavnicu slatkiša, u blizini hotela "Tadž". Mušterije su mu bile uglavnom iz Beograda, zbog čega je odlučio da baklavdžinicu preseli u srpsku prestonicu.
Zahvaljujući tome, odnedavno Beograđani imaju priliku da probaju carsku sarmicu, zvezdu, amajlijicu, žutu burmicu, dukat dilim, kadaif, baklavu sa čokoladom, baklavu sa pistaćima... Prave baklave koje prave turski majstori sa namirnicama iz te zemlje.
(MONDO - Aleksandra Petrovski)
(MONDO - Aleksandra Petrovski)
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!