GASTRONOMIJA
Mustafa Avđi je baklava majstor iz Gaziantepa (Turska), a Nedžad Ličina psiholog iz Sjenice. Upoznali su se u Novom Pazaru i posle šest godina druženja odlučili da na Topličinom vencu ortački otvore baklavdžinicu "Dukat", koja je sa radom počela 20. maja.
Mustafa je od malih nogu učio veoma cenjen zanat pravljenja baklava. Ostavljajući porodicu u Turskoj došao je 2004. godine u Novi Pazar bez namere da se duže zadrži.
Vremenom je otvorio sopstvenu prodavnicu slatkiša, u blizini hotela "Tadž". Mušterije su mu bile uglavnom iz Beograda, zbog čega je odlučio da baklavdžinicu preseli u srpsku prestonicu.
Zahvaljujući tome, odnedavno Beograđani imaju priliku da probaju carsku sarmicu, zvezdu, amajlijicu, žutu burmicu, dukat dilim, kadaif, baklavu sa čokoladom, baklavu sa pistaćima... Prave baklave koje prave turski majstori sa namirnicama iz te zemlje.
(MONDO - Aleksandra Petrovski)
(MONDO - Aleksandra Petrovski)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!