Dok je Dejan Stanković, legenda srpskog i italijanskog fudbala, u suzama napuštao stadion u Đenovi, grupa huligana divljala je na tribinama, predstavljajući sebe kao tobože navijače Srbije.

Samo nekoliko sati pre toga američka državna sekretarka Hilari Klinton u Beogradu je izjavila da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i da čak ova zemlja treba da bude lider u zajednici evropskih država.

Posle nedeljnog divljačkog rušenja Beograda, napada na policiju, građane, imovinu grada, pljačkanje, a potom i pokušaj linčovanja golmana SRPSKE REPREZENTACIJE Vladimira Stojkovića od "njegovih zemljaka" u Italiji i prekid međudržavne fudbalske utakmice, u srpskoj javnosti provejava ključno pitanje: "Kad će država odlučno da se obračuna sa divljacima?".

Krajnje je vreme!

Pogledajte hapšenje kolovođe nereda u Đenovi



Beogradska štampa izražava zgražavanje posle bruke u Đenovi i traži odlučnu akciju države. Dnevni list "24 sata", koji se besplatno deli građanima, na naslovnoj strani izdanja od srede ima naslov: "Krajnje je vreme za fudbalsku 'Sablju'".

List "Press" pod naslovom "Mafija preko fudbala ruši celu državu", piše da divljanje huligana ima političku pozadinu i da "bezbednosne službe imaju informacije da iza svega stoji mafijaški bos Darko Šarić, koji posle sukoba oko gej parade hoće da napravi haos u Srbiji".

Neimenovani izvori tog lista čak tvrde da se spremaju likvidacije poznatih ličnosti.

"Srpski teror u Đenovi", ističe "Alo", dok "Politika" tekst o prekidu utakmice Italija - Srbija u kvalifikacijama za EURO 2012. godine, donosi pod naslovom "Najveća bruka srpskog sporta".

"Srbija crvena od stida", naslov je u "Večernjim novostima", "Srpska bruka bez presedana", ističe "Sport".

Neredi posle utakmice




(MONDO)