Elena Mihajlovna Sučkova, majstor konditor, ruska dobitnica najviših priznanja i nagrada u oblasti poslastičarstva, je pred Beograđanima demonstrirala svoje umeće u pripremi čokoladnih bombona.

Ona je gost srpske prestonice u okviru II Balkanskog kulinarskog kupa, a oni koji su se u ponedeljak zatekli u u "Impuls holu" hotela "Kontinental" mogli su i da probaju Elenine poslastice.

Sučkova, ruski majstor poslastičarstva, održala je radionicu "Majstorstvo u čokoladi" i pred publikom pravila čokoladne bombone raznih ukusa. Sastojci koje je koristila su: crna čokolada, slatka pavlaka, lešnik, badem i različiti prelivi.

Elena je dobitnica najviših priznanja i nagrada u oblasti poslastičarstva, i to u kategorijama: marcipan, čokolada, torte i deserti, član je Međunarodne asocijacije kuvara, jedan je od vodećih predavača u Centru za kulinarske delatnosti "A. Korkunov" u Odincovskom reonu Moskovske oblasti, koji funkcioniše u okviru jedne od najvećih i najboljih konditorskih fabrika u Evropi.

Elena je vlasnik medalje Zlatna elita Rusije i ima zvanje "majstora Zlatne ruke", a napisala je i nekoliko knjiga, od kojih su posebno zanimljive "Čokolada - uživanje u ukusu", "Akademija domaćeg peciva" i "Velika knjiga torti i kolača".

(MONDO)