Libijski fudbaler Mohamed Zabija u prethodne tri godine "dolazio" je u Partizan u gotovo svakom prelaznom roku.

Još u januaru 2009. godine tadašnji sportski direktor Partizana Ivan Tomić želeo je da ga vidi u crno-belom dresu. Tada nije došao u Partizan jer nije želeo da napušta klub i domovinu.

Zabija je ponovo bio u planovima crno-belih 2010. godine. Ali, njegov tadašnji klub Al Itihad iz Tripolija nije želeo da ga se odrekne. Dolazimo do leta iste godine, kada je Zabija ponovo bio tema letnjeg prelaznog roka što se tiče Partizana.

Tada su objavljene informacije da se Partizan dogovorio sa Al Itihadom da se Zabija preseli u Beograd na zimu 2011. godine.

"Sportski žurnal" je tada objavio da se privode kraju pregovori Partizana i libijskog kluba i da se preciziraju detalji. Uz citiranje neimenovanog izvora iz Humske 1, beogradski sportski list tada je objavio da je "završeno 90 odsto posla".

Prođe i zima 2011. godine Zabija ne dođe u Partizan.

Partizan je prošle godine osvojio "duplu krunu" bez Zabije, a da li će u odbranu oba trofeja na domaćoj sceni sa njim na proleće?

Moguće je, jer, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao MONDO, nije nemoguće da Zabija konačno obuče crno-beli dres beogradskog kluba i kontakti ponovo postoje.

S obzirom na to šta se sve dešavalo u vezi sa ovim mladićem treba staviti ogradu oko ove informacije i budućeg razvoja događaja, ali interesovanje postoji.

Mohamed Nuredin Zabija (Mohammad Noureddine Abdusalam Za'abia) rođen je 20. marta 1989. godine u Tripoliju. U dosadašnjoj karijeri nije menjao klub, a već je radio sa srpskim trenerima Brankom Smiljanićem i Miodragom Ješićem.

Od 2006. do 2011. godine bio je član Al Itihada iz Tripolija, a u avgustu ove godine prešao je u kuvajtski Al Arabi.

Za seniorsku reprezentaciju Libije odigrao je 27 utakmica.

Zabija ima i jednu mrlju u karijeri. Pre pet godina dobio je šestomesečnu suspenziju zbog napada na pomoćnog sudiju tokom utakmice afričke Lige šampiona.

(MONDO)