Rajan Gigs izjavio je da će mu titula prvaka Engleske, koja se Mančester junajtedu nalazi nadohvat ruke, biti jedna od najdražih u karijeri.

Gigs je do sada 12 puta osvajao Premijer ligu sa "crvenim đavolima", ali kaže da na Old Trafordu nikada nisu imali poteškoća kao ove sezone.

"Ostali smo bez iskusnih igrača, Van der Sara, O'Šeja i Brauna, zatim su se povredili Vidić i Flečer. U početku smo imali problema i sa novim golmanom, ali je De Hea kasnije dokazao zašto je doveden".

Gigs je istakao i veliki značaj Pola Skolsa, jer je Junajted od njegovog povratka iz "penzije" (nakon debakla u Njukaslu - 0:3) osvojio 34 od mogućih 36 bodova.

"Prava je dragocenost imati ga na terenu. On je i dalje najbolji, na treninzima ne možete da mu uzmete loptu. Može da uradi stvari koje većina fudbalera nije u stanju", objasnio je veteran iz Velsa.

Gigs je dodao da Mančester junajted ima dovoljno iskusan tim i da se neće opustiti sve dok i teoretski ne obezbedi titulu. Šest kola pre kraja njegova prednost iznosi osam bodova.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty Images)