Da li u nameri da rastereti i skine pritisak sa leđa Roberta Manćinija pred najvažniji mančesterski derbi poslednjih decenija ili da preventivno deluje pred letnji prelazni rok, tek vlasnik Mančester sitija je rekao svoje.

Milijarder iz Abu Dabija, šeik Mansur bin Zajed bin Sultan Al Nahijan rekao je danas da će ovu sezonu smatrati uspešnom za Mančester siti i ako ne osvoji titulu prvaka Engleske, prvu od 1968. godine.

"Razlika je sada tri boda i mi i dalje imamo šansu. Ali, štagod da se dogodi u ponedeljak i do kraja sezone, vrlo sam zadovoljan timom i stručnim štabom", izjavio je vlasnik Mančester sitija za televiziju u Abu Dabiju, inače u jednom od svojih retkih pojavljivanja u medijima.

Mančester siti i Mančester junajted u ponedeljak igraju prvenstveni duel koji može da odluči o tituli. Ako Siti dobije preteći će Junajted na prvom mestu Premijer lige na osnovu bolje gol-razlike. Potom do kraja obe ekipe imaju još dva meča, Junajted nešto lakše.

Šeikove reči mogle bi se protumačiti da Roberto Manćini ima siguran posao u klubu i u narednoj sezoni.

"Tim igra odlično u poslednje vreme", kaže šeik.

Siti i Junajted već su se sastajali dva puta ove sezone. Siti je razneo Junajted na njegovom Old trafordu u oktobru, u prvom prvenstvenom meču u sezoni - 6:1. Junajted je uzvratio na "Itihadu" u januaru, kada je pobedio 3:2 u okršaju u FA Kupu.

(MONDO - foto: AP)