Gruzijac Giorgi Merebašvili i reprezentativac Gane Prins Tejgo ponovo u srpskom fudbalu?

Vrlo moguće!

Tejgo i Partizan šalju uzajamne "ljubavne signale", što potvrđuje agent igrača, a Merebašvili, doskorašnji igrač Vojvodine, otvoreno priznaje: "Volim Srbiju i srpski fudbal i došao bih u Partizan".

"Večernje novosti" su kontaktirale Gruzijca koji se protekle zime vratio u svoj Dinamo iz Tbilisija iz Vojvodine. Jesenas je bio jedan od glavnih igrača Vojvodine, čovek zadužen za "pakovanje" golova i kreiranje igre.

Ipak, otišao je iz Vojvodine, da bi nedavno otkrio da su pojedini čelnici kluba bili krivi što je morao da ode.

Sada Gruzijac kaže da bi voleo da se vrati u Srbiju.

"Volim Srbiju i srpski fudbal, to nije tajna. Lično, došao bih u Partizan, jer zna se da volim Srbiju, ali ne znam kako će se situacija razvijati. Videćemo šta će da se dešava po završetku prvenstva", rekao je Merebašvili na srpskom jeziku u telefonskom razgovoru za "Novosti".

On je dodao da će o eventualnom dolasku u Partizan više znati za dve, tri nedelje.

Tejgo je vrlo blizu povratka u Humsku. Igrao je za Partizan šest meseci u sezoni 2010/11. i daoje devet golova u 15 prvenstvenih utakmica i tri u kupu.

Direktor firme koja zastupa tamnoputog napadača, Goran Milovanović potvrdio je da su razgovori Partizana i igrača, odnosno njegovih menadžera u punom jeku.

"Tejgo nije dolazio u Beograd poslednjih dana, ali je priča o interesovanju Partizana tačna. Crno-beli su ozbiljni u nameri da ga dovedu u svoje redove, a ni želja Tejga da se vrati u Partizan uopšte nije sporna. On nikada nije krio da se u Beogradu lepo osećao i da je to bila značajna stanica u njegovoj karijeri", rekao je Milovanović.

Problem u pregovorima bi moglo da ude to što Tejgo ima još dve godine ugovora sa turskom Bursom, timom čiji je dres nosio 11 puta i postigao samo jedan gol.

"Do sada nije bilo priče oko toga da li bi Tejgo ponovo došao kao pozajmljen igrač ili bi Partizan platio obeštećenje Turcima. Najvažnije je, ipak, da postoji obostrano interesovanje da dođe do nove saradnje", rekao je agent.

Osim dvojice pomenutih, priča se da bi Partizan doveo i dvojicu fudbalera iz čačanskog Borca - Marija Maslaća i Filipa Kneževića, kao i igrača užičke Slobode Frensisa Bosmana...

(MONDO)