Zamislite da ceo život čekate da vaš klub igra evropsko finale, a kada vam se konačno želja ispuni, vi krenete na utakmicu, ali ne samo da promašite grad, već i državu u kojoj se igra finale.

Upravo se to dogodilo većoj grupi Baskijaca, koja je kranula da bodri Atletik Bilbao u finalu Lige Evrope protiv madridskog Atletika. Njih oko 400, umesto u glavi grad Rumunije, gde se igralo finale, stiglo je u prestonicu Mađarske.

Bukurešt i Budimpešta imaju ista dva početna slova i oba grada su glavna u svojim državama. Verovatno su ove dve činjenice bile presudne da navijači zalutaju. Ipak, postavlja se pitanje kako je moguće da 400 ljudi u jednoj grupi ne napravi razliku između Bukurešta i Budimpešte!?

Možda bismo i mogli da ih shvatimo da su navijači kojim slučajem došli iz neke daleke vanevropske države, ali obzirom da su iz Španije, ova vest zvuči neverovatno! Toliko, da je zaista teško poverovati u njenu istinitost, uprkos tome što ju je prva objavila televizija Antena 3, a preneli svetski mediji.

Navijači Bilbaa posle šoka koji su doživeli shvativši da su pogrešili grad i da do njihovog pravog odredišta ima još nešto manje od 900 kilometara, pokušali su da stignu do Bukurešta, ali nisu uspeli. Utakmica je odigrana, a na njihovu "sreću", Bilbao je izgubio.

Ismevanja na njihov račun počelo je odmah po saznanju šta su uradili. Vrhunac je bio kada se oficijalni spiker na Nacionalnom stadionu u Bukureštu obratio rečima: "Dobro veče, Budimpešta, dobrodošli na finale Lige Evrope".

(MONDO - foto: Beta/AP)