Jagodincima debi na međunarodnoj sceni neće ostati u lepom sećanju.

Pred četiri hiljade svojih navijača na Gradskom stadionu poraženi su od predstavnika Kazahstana i zakomplikovali sebi prolaz u narednu rundu.

Konačan rezultat postavio je Senegalac Mansur Gaj golom u 84. minutu.

Sparno vreme, trema pred rivalom iz inostranstva ili nedovoljna pripremljenost uticali su na "ćurane" da na evro-premijeri ne zaigraju u stilu koji ih je krasio tokom prolećnog dela sezone u Jelen Superligi.

Ekipa Sime Krunića, karakteristična po ofanzivnoj igri, nije smogla snage da bar jednom savlada čuvara mreže gostiju i obezbedi kakvu-takvu zalihu pred revanš 12. jula.

Loš start domaćih uzrokovao je najbolju šansu Ordabasija u prvom poluvremenu. Već u osmom minutu Kairat je imao priliku da sa tri metra savlada iskusnog Igora Bondžulića, ali je šutirao preko gola.



Jagodinci su u prvih 45 minuta uspeli da stvore tek dve polu-prilike. Najpre je Tomić u 19. minutu šutirao pored gola posle centaršuta Ognjena Mudrinskog iz kornera, da bi i Goran Gogić desetak minuta posle bio neprecizan sa ivice šesnaesterca.

Gosti su sve vreme vrebali (i stvarali) prilike iz prekida, verovatno očekujući žustriju igru domaćih i mnogo posla pred svojim golom.

I u drugom delu meča Jagodinci nisu uspeli da ozbiljnije zaprete, pa je par "slobodnjaka" Dragana Stojkova i bezopasan šut Miloša Stojanovića sa distance (u 71. minutu) jedino što su uradili vredno pomena.

Gosti su iskoristili lošu igru domaćih, pa su pet minuta pre isteka regularnog dela meča postigli gol i stekli vrednu prednost pred povratak u domovinu.

Jagodina: Bondžulić, Dukić, Projić, Tomić, Živanović, Gogić, Stojkov, Stojković (od 83' Milenković), Stojanović, Đenić (od 68' Nikodijević), Mudrinski (od 68' Kostić).

Ordabasi: Bekabaev, Mvesingva, Trajković, Pakoliuk, Karpovič, Aširbekov (k), Mansur, Kasjanov, Tacimbetov, Adiberkov, Arouri.

(MONDO)