Džejmi Oliver je oduševljen srpskom kuhinjom. Na svom blogu je napisao da su Srbi narod koji se pridržava tradicije i toga da se jede tri puta dnevno.
"Večera je najobimniji obrok, budite spremni da će vaš stomak imati težak posao da svari sve što ste u sebe uneli", napisao je Džejmi.
On, takođe, upozorava i na činjenicu da Srbi jedu mnogo mesa i to raznog: svinjskog, goveđeg, pilećeg... i da je strancima potrebna pomoć konobara ili prijatelja Srbina prilikom čitanja jelovnika u restoranu i odabira jela.
"Srbi su pravi Evropljani, ako je suditi po doručku", piše Džejmi i objašnjava da se u Srbiji za prvi dnevni obrok jedu kajgana, tost sa puterom i džemom i kafa. "Jede se i domaća pavlaka koja se pravi kod kuće, kao i sudžuk - specijalna kobasica."
Saradnici slavnog kuvara koji su boravili u Beogradu, okarakterisali su ručak u prestonici kao mešavinu muslimanske i slovenske kuhinje.
"Supa, kao prvo jelo, je deo evropske baštine, ali je suvo začinjeno meso, koje potom sledi, nasleđe predaka koji su došli iz Azije."
Kada je reč o glavnim jelima jede se sve svašta: pljeskavice, ćevapi, đuveč, Karađorđeva šnicla, koju su opisali kao pohovani kotlet.
"Tradicionalna srpska večera ima nezaboravan ukus mesa s roštilja i povrća: podvarak, prebranac, mućkalica... Uz sve to se pije veoma jako nacionalno alkoholno piće, rakija koja može imati razne ukuse. Sadrži od 40 do 50 odsto alkohola, ali nema hemikalija."
Džejmi kaže da osim rakije, Srbi piju i pivo, koje je jeftino i može se kupiti u svim prodavnicama.
Što se zabave tiče, kaže da je atmosfera u srpskim kafanama nezaboravna.
(MONDO)
"Večera je najobimniji obrok, budite spremni da će vaš stomak imati težak posao da svari sve što ste u sebe uneli", napisao je Džejmi.
On, takođe, upozorava i na činjenicu da Srbi jedu mnogo mesa i to raznog: svinjskog, goveđeg, pilećeg... i da je strancima potrebna pomoć konobara ili prijatelja Srbina prilikom čitanja jelovnika u restoranu i odabira jela.
"Srbi su pravi Evropljani, ako je suditi po doručku", piše Džejmi i objašnjava da se u Srbiji za prvi dnevni obrok jedu kajgana, tost sa puterom i džemom i kafa. "Jede se i domaća pavlaka koja se pravi kod kuće, kao i sudžuk - specijalna kobasica."
Saradnici slavnog kuvara koji su boravili u Beogradu, okarakterisali su ručak u prestonici kao mešavinu muslimanske i slovenske kuhinje.
"Supa, kao prvo jelo, je deo evropske baštine, ali je suvo začinjeno meso, koje potom sledi, nasleđe predaka koji su došli iz Azije."
Kada je reč o glavnim jelima jede se sve svašta: pljeskavice, ćevapi, đuveč, Karađorđeva šnicla, koju su opisali kao pohovani kotlet.
"Tradicionalna srpska večera ima nezaboravan ukus mesa s roštilja i povrća: podvarak, prebranac, mućkalica... Uz sve to se pije veoma jako nacionalno alkoholno piće, rakija koja može imati razne ukuse. Sadrži od 40 do 50 odsto alkohola, ali nema hemikalija."
Džejmi kaže da osim rakije, Srbi piju i pivo, koje je jeftino i može se kupiti u svim prodavnicama.
Što se zabave tiče, kaže da je atmosfera u srpskim kafanama nezaboravna.
(MONDO)
Ajzea Kenan je heroj, a Zvezda je tim za plejof: Pobeda crveno-belih, zvuk sirene doneo trijumf!
Biće proglašen Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Vlada sutra donosi odluku
Zvezda pokorila Španiju, sad neće mrdati iz Beograda: Mesec dana neće morati dalje od "Pionira"!
Šok! Đoković izgubio od 293. tenisera sveta: Novak bespomoćan, ništa nije mogao Amerikancu!
"U redu ako ne razumete košarku, vaše pitanje me vređa!": Greška na konferenciji Sferopulosa napravila haos!