Fil Džekson je već godinu dana košarkaški penzioner. Ali, nikada se nije odvojio od košarke. Uvek je tu negde, spreman da da komentar, da ga se nešto pita...

A, da li je "Veliki Fil", možda, spreman da se vrati na trenersku klupu? I to ne bilo koju klupu, već klupu Los Anđeles Lejkersa, koja je ostala upražnjena odlaskom Majkla Brauna.

Pred početak sezone bilo mu je postavljeno pitanje da li je tačno da će preuzeti Njujork Nikse, ali je on to negirao, rekavši da ne želi da vodi "tako traljav tim".

Tim "traljavim" Niksima je odlično krenulo na početku sezone (4-0), za razliku od njegovih Lejkersa.

U američkoj košarkaškoj javnosti počele su priče o povratku Fila Džeksona na klupu Lejkersa. Te priče nisu neutemeljene.

"Hoćemo Fila, hoćemo Fila", odjekivalo je "Stejples centrom" u petak uveče tokom losanđeleskog derbija (Lejkersi - Klipersi). Jasna je želja navijača Lejkersa da im se vrati "Zen Master", koji sada ima 67 godina.

Navodno je uspostavljen zvaničan kontakt Lejkersa i bivšeg trenera, koji je osvojio pet šampionskih titula sa ekipom iz Los Anđelesa. Poslednju, 20101. godine. Džekson je od 1989. do 1998. godine trenirao Čikago Bulse, a potom Lejkerse u dva navrata, od 1999. do 2004. i od 2005. do 2011. godine.

Pitanje svih pitanja je da li Džekson ima neodoljivu i neutaživu potrebu da se vrati trenerskom poslu? Odgovor zna samo on. Ali, to što od košarke nikada nije ni odlazio možda nudi pola odgovora.

Jasno je da će posao u Lejkersima biti njegov ako kaže da. Postoji još nekoliko kandidata, poput Majka D'Antoija ili Džerija Slouna, koji je takođe slobodan.

Ali, njih dvojica i svi ostali kandidati odnosno potencijalne mete (Nejt Mekmilan, Brajan Šou...) nemaju ni promil šansi ako Fil Džekson, čovek sa 11 šampionskih NBA prestenova, kaže da.

(MONDO)