E-mail koji je potresao fudbalsku Srbiju i o kojem se piše već nekoliko dana unazad malo ko je video.

I mediji koji su objavili da postoji ovo elektronsko pismo u kojem bivši predsednik Saveza Zvezdan Terzić poziva superligaše da "krenu na" sadašnjeg Tomislava Karadžića, nisu objavili i njegov print, već samo sadržaj.

Verovatno iz tog razloga, novinari "Naših novina" odlučili su da telefonom pozovu sve superligaše i postave im pitanje: "Da li ste dobili famozni e-mail?"

Odgovori su, onako složeni jedan ispod drugog, u najmanju ruku simpatični naročito kad se uporede.

Krenimo redom...

PARTIZAN: "Nisam dobio nikakvo pismo i ne znam o čemu se radi. Ne želim da komentarišem bilo kakve inicijative", rekao je predsednik kluba Dragan Đurić.

CRVENA ZVEZDA: U klubu nisu dobili nikakav e-mail, rekao je portparol Marko Nikolovski i dodao da zbog toga ne žele ništa da komentarišu. Ono što može da se samo pretpostavi kada su crveno-beli u pitanju je da se oni neće buniti ako superligaši "krenu" na Toleta, a dugo već traju spekulacije i da bi aktuelni predsednik kluba Dragan Džajić mogao na Terazije.

VOJVODINA: "Dobijamo mnogo mejlova svaki dan. Ovaj nije potpisan, otkud ja znam ko ga je poslao? Što se tiče Karadžićeve odgovornosti, on je kriv koliko i predsednici klubova. Kada je dete nevaspitano, krivi su i majka i otac", rekao je u svom stilu predsednik novosadskog kluba Ratko Butorović.

SLOBODA: "Nešto nam nije u redu sa e-mail adresom još od 26. marta. Ne znamo da li smo išta dobili od Terzića", rekao je jedan od neimenovanih rukovodioca Slobode novinarima "Naših novosti". Ovo je svakako bio jedan od "najjačih" odgovora.

JAGODINA: U Jagodini i dalje - čekaju mejl. Bar tako kažu... Valjda će stići. Generalni sekretar kluba Slavko Gajin rekao je da je u sredstvima informisanja saznao za e-mail, ali da ne želi ništa da komentariše, "jer je mnogo stvari nejasno".

RADNIČKI 1923: Predsednik kragujevačkog Radničkog Milinko Marjanović kaže da njegov klub nije dobio nikakav dopis od Terzića i da do tada neće da komentariše ničiju inicijativu: "Nismo komentarisali rad predsednika FSS".

SMEDEREVO: Kraj Dunava - nemaju komentar. I ne samo to, kažu da nemaju pojma ni o kakvoj inicijativi Terzića.

DONJI SREM: U Pećincima su bar iskreni i kažu da nemaju nikakve primedbe na rad Karadžića: "Ne bih se izjašnjavao o tome, ali mogu da kažem da nemamo zamerke na rad Tomislava Karadžića", rekao je sportski direktor kluba Dragan Despotović.

RADNIČKI NIŠ: Na "Čairu" ne znaju o čemu se radi, "iako mediji već tri dana bruje o frontu koji je otvoren".

BSK BORČA: "Ne znam šta da vam kažem po tom pitanju, sve je to isto, nije Srbija ništa umornija od Karadžića nego što je bila od njegovo prethodnika. Liči mi na onu izreku sjaši Kurta da uzjaše Murta", bar je iskren potpredsednik kluba Baja Vasić.

RAD: "Pročitao sam pismo i mogu da kažem da u njemu ima mnogo nelogičnosti. Ali čak i nevezano za to, uz sav respekt prema Zvezdanu Terziću, pitam se zašto se baš on našao kao kandidat i vođa pokreta protiv Karadžića", razmišlja prvi čovek "građevinara" Ranko Stojić.

NOVI PAZAR: "Nisam dobio nikakvo pismo, a ne želim da analiziram novinske članke. Da bih bilo šta rekao moram da dobijem to pismo 'crno na belo'", uzdržan je predsednik Sead Milićević.

HAJDUK: U Kuli su spremni! Da brane Toleta! "Reći ću samo da predsednik Saveza ne treba da snosi odgovornost za loše odluke selektora. Nemamo nikakve zamerke na rad Saveza i što se nas tiče, Karadžić ima bezrezervnu podršku", poručuje Dragan Tadić, direktor kluba.

JAVOR: "To pismo nije stiglo na adresu Javora. Predsednik će dati komentar kada mu pismo stigne i odgovoriće ako bude trebalo njegovom pošaljiocu. Izlišno je da pričamo o nečemu što nismo videli", rekao je sekretar kluba Zoran Ristić.

SPARTAK: "Sekretarica nas je obavestila da nikakav mejl od Terzića nismo dobili. Ako neko od nas traži odgovor na pismo, neka ga prvo pošalje", poručuje sekretar kluba Borislav Banjac.

Posle svega pročitanog, čoveku može da bude jasno samo da mu ništa nije jasno. Srbija je zemlja u kojoj e-mailovi izgleda najduže putuju ili Terzić možda nije imao dobre adrese.

(MONDO, foto: MN Press)