Tim Masimilijana Alegrija moraće da u poslednjem kolu pobedi Sijenu u gostima ako planira da obezbedi poslednje mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Roso-neri" dočekaće 38. kolo na trećoj poziciji na tabeli i sa 69 osvojenih bodova. Četvrta je Fiorentina, sa jednim manje.

"Viola" će u poslednjem kolu igrati sa Peskarom i čekati još jedan kiks Milana, koji je u nedelju uveče podelio po bod sa Rimljanima, iako je u većem delu meča igrao sa igračem manje.

Saigrače je na cedilu ostavio Suli Muntari, tako što je krajem prvog poluvremena držao sudiju Đanluku Rokija. Hteo je da spreči arbitra da pokaže karton Mariju Baloteliju zbog oštrog starta na defanzivca gostiju. Nije uspeo ni to, pošto je napadač domaćih takođe upisan u beležnicu.

I Rimljani su poslednji zvižduk sudije dočekali sa igračem manje. U nadoknadi vremena isključen je njihov kapiten Frančesko Toti, zbog udaranja bivšeg saigrača Filipa Meksesa po licu.

Na sreću igrača i navijača Rome, legenda kluba moći će da 26. maja igra protiv Lacija, u finalu Kupa.

Taj meč biće poslednja prilika njegovoj ekipi da se domogne Evrope, s obzirom na to da je poslednjim neuspesima (poraz od Kjeva na Olimpiku u prošlom kolu) potpuno uprskala šansu da "izvadi vizu" za međunarodno takmičenje kroz prvenstvo.

Favorit za zauzimanje pete pozicije sada je Udineze, koje je i u nedelju pobedilo golovima Antonija Di Natalea. "Zebre" iz Udina dočekaće meč sa Interom u poslednjem kolu iza Fiorentine, sa 63 osvojena boda.

Šestoplasirani je Lacio, takođe finalista Kupa. "Nebeskoplavi" imaju 61 bod na svom kontu, a u poslednjem kolu putovaće na stadion Kaljarija. Roma ima 58 i potpuno je nevažno šta će uraditi protiv Napolija na svom terenu.

Nedeljni meč na San Siru ostaće upamćen i po rasističkim uvredama upućenih sa dela tribina na kojima su bile smeštene gostujuće pristalice. Arbitar je prekinuo meč, a Toti je prišao navijačima i poručio im da ne skandiraju gluposti.

Takođe, Milan je predstavio novi dizajn dresova, koje će nositi tokom sledeće sezone. Da li ćemo ih videti i u Ligi šampiona?

(MONDO, foto: Beta/AP/Antonio Calanni)