Finalna utakmica futsal prvenstva Srbije između kragujevačkog Ekonomca i beogradskog Marbo Intermeca prekinuta je dva minuta pre kraja, pošto je sudija Saša Stefanović iz Niša glavom udario golmana domaćeg tima Miodraga Aksentijevića.

Načelnik Policijske uprave Ivan Đorović kazao je agenciji Tanjug da je Stefanoviću određena mera zadržava u trajanju do 48 sati.

Đorović je dodao da će Stefanović po isteku mere policijskog zazdržavanja biti lišen slobode i sproveden nadležnom istražnom sudiji.

"Stefanović, glavni sudija na utakmici, dodelio je žuti karton, posle čega su se oko njega okupili igrači. Tada je glavom udario golmana Aksentijevića koji je pao na parket. Golman je u Kliničkom centru gde mu lekari utvrđuju stepen povrede", rekao je Đorović i dodao da će o ostalim detaljima tog incidenta policija u četvrtak izdati saopštenje.

Ipak, gledajući video snimak incidenta koji se ubrzo pojavio na sajtu Youtube ne stiče se utisak da je udarac bio toliko žestok. Niti se vidi da je arbitar dodelio žuti karton, već se spremao da to učini.



Finalna utakmica, igrana u sportskoj hali "Jezero", trebalo je da odluči šampiona države u futsalu.

(Tanjug/MONDO)