Uživo

ZAVRŠEN 6. DAN POTRAGE ZA TELOM DANKE ILIĆ: Veliki broj policajaca u Zlotu, inspektori promenili tok istrage

Završen je 6. dan potrage za telom ubijene devojčice Danke Ilić (2).

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Facebook/Printscreen

Potraga za Dankom Ilić, koju je prema priznanju osumnjičenog D. D. (50) on udavio, nakon što ju je S. J. (50) u pripitom stanju udario kolima, ušla je u šesti dan.

Istraga je proširena, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su istu nastavili na teritoriji grada Bora. Kao što smo već pisali pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina iz borskog Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorskom službom spasavanja pretražili su do sada pola trase od sedam kilometara Lazarevog kanjona, uz korišćenje spasilačke specijalne opreme, a petražena je i jama iznad kanjona, duboka 70 metara.

Brat osumnjičeneog za ubistvo Danke, D.D. (40) iz Bora, koji je priveden pod sumnjom da je nakon ubistva dvogodišnje devojčice pomogao rođenom bratu D.D. (50), preminuo je u noći između subote i nedelje u Policijskoj upravi u Boru. On je trebalo da bude saslušan, kao i njegov otac R.D, zbog sumnje da su pomogli D.D. da premesti telo ubijene devojčice.

23:11

Psiholog Snežana Repac komentarisala potragu za telom

Psiholog Snežana Repac komentarisala je potragu za telom ubijene Danke Ilić. Komentarisala je različite iskaze osumnjičenih i objasnila da li je moguće da imaju takvu amneziju da ne znaju gde su premestili telo.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Fcebook/Printscreen

23:06

Rođaci pristižu u kuću majke osumnjičenog D.D.

Pretpostavlja se da su rođaci došli u kuću majke osumnjičenog D.D. u selu Zlot zbog sahrane drugog sina koja je u četvrtak. On je, da podsetimo, preminuo u zatvoru prethodnog vikenda.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

21:49

Meštani sela Zlot besni na D.D.

Meštani sela Zlot kod Bora besni su na svog sugrađanina, D.D, jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić. Otkrili su dosad nepoznate detalje o njegovom životu.

Izvor: Mondo/Ivana Vlajkovic

21:02

Saslušan drug osumnjičenog D.D. za ubistvo Danke Ilić

Inspektori su bili u selu Zlot i razgovarali su sa drugom D.D, jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić.

Izvor: Mondo

19:38

Komšija porodice Ilić govorio za MONDO

Komšija porodice Ilić, koji živi u istoj zgradi u Boru, govorio je za MONDO o slučaju ubistva Danke.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

18:14

Inspektori dojurili u kuću majke osumnjičenog D.D.

Dve grupe inspektora dojurile su u kuću majke osumnjičenog D.D. u selu Zlot blizu Bora. Ubrzo je na lice mesta stigla i Hitna pomoć.

Izvor: Mondo/Ivana Vlajkovic

16:32

Nova smrt u okruženju ubica Danke Ilić

Nakon što je u zatvoru preminuo brat D.D, drugi osumnjičeni S.J. je ostao bez bivše tašte 29. marta, samo tri dana nakon što je nestala devojčica Danka Ilić.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Fcebook/Printscreen

14:31

Policija pretražuje betonski rezervoar nadomak kuće osumnjičenog

Policija je pokrivala i pretraživala nekoliko lokacija, a najnovija informacija je da se pretražuje betonski rezervoar za vodu koji se nalazi nadomak kuće osumnjičenog za ubistvo, tačnije između pilane i dvorišta.

13:38

Policija i vatrogasci ispred kuće osumnjičenog

Brojna policijska vozila su stigla ispred kuće majke osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić. Kako javlja reporterka MONDA, ispred porodičnog doma osumnjičenog su i vatrogasci spasioci. Vatrogasci spasioci crpe vodu iz rupe koja se nalazi pored kuće majke osumnjičenog za ubistvo.

13:19

Fotografije kanjona gde su tražili telo Danke

Policija je, zajedno sad pripadnicima Specijalističkog tima za spasavanje i GSS, ovih dana pretraživala i Lazarev kanjon. Korišćena je specijalna oprema, a pretražena je i jama iznad kanjona, duboka 70 metara.

Pogledajte kako izgleda teren:

12:50

Nove fotografije kuće gde je nestala Danka

Na fotografijama iz Banjskog Polja može da se vidi kako izgleda mesto sa kog je nestala devojčica Danka.

12:49

Policija pretražuje groblje

Policija danima traga za telom Danke Ilić, a danas je potraga usmerena ka potpuno novoj lokaciji, kada se majka osumnjičenog D.D. zajedno sa policajcima uputila ka groblju. Inače, policijski službenici sve vreme obezbeđuju okolinu porodičnog doma D, a kako saznaje Kurir, majka S.D. sada je sa torbom i kesama napustila kuću u društvu policije kada su ubrzo krenuli put groblja.

Policija prvo češlja šumu nedaleko od zlotskog groblja odakle je porodica D.D, uhapšeni D.D. i R.D, kao i preminuli D.D, koji je ujedno bio deo zločina.

11:06

Majka osumnjičenog za ubistvo razgovarala sa policijom

Majka osumnjičenog D. D. jutros je u selu Zlot razgovarala sa policijom. Ona je u dvorište izašla sva u crnom i tu obavila razgovor sa policajcima. Policija češlja Zlot u potrazi za Dankom. Devojčica Danka Ilić (2) je ubijena, prema priznanju osumnjičenih, a zbog ovog zločina koji je uzdrmao Srbiju, region i Evropu, uhapšena su dvojica osumnjičenih, D. D. i S. J, kojima je određen pritvor do 30 dana.

11:04

Gradonačelnik Bora potvrdio da je bio u kontaktu sa Dankinim roditeljima

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić potvrdio je da je bio u kontaktu s roditeljima male Danke. "Šta da vam kažem, sigurno da ih boli, čuli smo se juče i sa ocem i sa bakom, te ljude znam, Bor je grad od 42.000 stanovnika, svi se znamo, drže se, prosto nije lako, vidim da razumeju sve i da su na neki način zaista i pričaju pozitivno i zahvalni su policiji i svima koji su se uključili u ovo, ali teško im je sigurno. Njima je najteže ovde, pogotovo što se non stop ova priča pominje kroz medije, ali oni najviše od svih žele da se pronađe telo i da se na pravoslavni način, na način na koji to i priliči, uz pomen i parastos, sve što treba sprovede i da se u duhu pravoslavlja uradi sve što treba.

11:02

Pretražuje se drugi deo kanjona

Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za telom devojčice. Pretražuje se drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

11:01

Majorka policije u strahu šta su uradili sa telom male Danke

Majorka policije Bojana Otović Pjanović ističe da ima više verzija zbog čega osumnjičeni ne žele da otkriju lokaciju tela.

"Može biti da su saznali, raspitali šta nosi to telo, strah od svega toga i da zaista u ovom trenutku ne znaju, da su više puta premeštali. A može biti i da su uradili još nešto monstruoznije sa telom deteta. Kao majci i čoveku mi je teško da kažem to što mislim da su uradili. Ne mogu da izgovorim to što mislim da su učinili", rekla je Bojana Otović Pjanović. 

8:44

Zašto osumnjičeni skrivaju lokaciju na kojoj se nalazi telo?

Ninoslav Cmolić, načelnik UKP, objasnio je zašto osumnjičeni kriju gde je telo Danke Ilić? Kako kaže, za to postoje dva razloga - prvi jer postoji mogućnost da je priroda zločina veoma gnusna i da osumnjičeni strahuju da bi im pronalazak tela dodatno otežao situaciju u postupku koji se vodi protiv njih za teško ubistvo Danke Ilić. 

Drugi razlog zbog kojeg osumnjičeni ne žele da otkriju gde je telo Danke Ilić mogao bi biti taj što se nadaju da bi se nekako mogli izvući i spasiti doživotne robije ukoliko telo devojčice ne bude pronađeno.

7:28

U kom slučaju se obustavlja potraga za telom?

Majorka policije Bojana Otović Pjanović otkrila je i u kom momentu će se potraga može biti obustavljena. "Želim da verujem da ćemo naći telo. Kada budemo imati okolnosti da je besmisleno tražiti telo, svakim danom potrage i što duže traje, sve manje informacija iz tela možemo dobiti, zbog samog procesa", rekla je Otović Pjanović i dodala: "Ovo je zaista, nije normalno, prirodno... Ja nemam reči za njihov postupak, svirepo je blaga reč", rekla je.

7:01

Šta se dešavalo u toku jučerašanje potrage za telom?

Podsetite se u našem BLOGU šta se dešavalo tokom jučerašnjeg dana potrage za telom Danke Ilić.

7:00

Kako izgleda mesto gde je nestala Danka Ilić?

Ekipa portala MONDO obišla je Banjsko polje i pojatu gde je nestala devojčica Danka Ilić.

7:00

Sudski veštak otkrio šta je ključno za istragu

Sudski veštak Radoslav Radosavljević komentarisao je potragu za telom devojčice i otkrio šta je najvažnije u ovakvim istragama. "Kako vreme odmiče, sve je manje šanse da će se telo devojčice pronaći. Ipak, nada poslednja umire. U svakoj istrazi, najvažniji period je prvih 48 sati. Taj period je istekao. Nije bilo velikih tragova. Nakon 48 sati, trebalo je pratiti trag osumnjičenog za ubistvo. Zašto to nje urađeno, to je drugo pitanje. Najvažnije je da se sada nađu novi materijalni dokazi."

6:59

Kako je premešteno telo sa deponije?

Bojana Otović Pjanović, majorka policije, istakla je gostujući na televiziji da policija nije iznosila podatke u javnost, kako ne bi ugrozila tok istrage. "Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio osumnjičeni dva dana nakon događaja na divlju deponiju i premestio telo na drugu lokaciju. Mi smo 30. marta u službene prostorije doveli osumnjičene. Mi smo mislili da ćemo zapravo i tog 30. marta imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali. Naravno, da smo bili obazrivi, kao što ste videli. Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja" - rekla je Pjanović Otović dodavši da izjave preminulog brata imaju ključnu ulogu u istrazi.

6:57

Majorka policije o istrazi nakon smrti brata osumnjičenog

Majorka policije Bojana Otović Pjanović komentarisala je tok istrage nakon smrti brata osumnjičenog D.D.

"Ostajemo bez jednog ključnog svedoka, ali imamo dovoljno materijalnih dokaza. Svakako će se uzeti u obzir njegova izjava. U tom telu se krije prava istina šta se tačno dogodilo. Iako su oni nakon saslušanja priznali i opisali način krivičnog dela koji su sproveli.

Ukratko

  • Šesti je dan potrage za telom Danke Ilić
  • Osumnjičeni za ubistvo imali pomoć
  • D.D. brat osumnjičenog preminuo u pritvoru
učitaj još +

Ukratko

učitaj još +