• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 10 - Ovo su najveći talenti EP u Poljskoj!

Izvor mondo.rs

Odavno nije bila ovakva koncentracija talenata na jednom Evropskom prvenstvu za mlade koje počinje ovog petka. MONDO je izdvojio desetoricu najvećih, a birali smo samo između onih koji nemaju nastup za "A" selekciju svoje zemlje.

Možda ni na jednom Evropskom prvenstvu za mlade nismo imali ovoliko talenata!

Reprezentacije Nemačke, Španije, Italije, Portugala, pa i Srbije, u svom sastavu imaju sam "krem" evropskog fudbala, a u ovom trenutku možda je smešno pričati o nekima od njih kao "talentima" pošto su mnogi već ostvareni fudbaleri.


Ljubitelji fudbala u Poljskoj će stoga uživati u vrhunskom fudbalu, mada opet kvalitet pojedinaca, kao ni za šta u životu, nije dovoljan garant...

Međutim, za razliku od prethodnog prvenstva za mlade već sada se može reći da ćemo iz "rostera" ovogodišnjih učesnika završnog turnira imati više "zvezda" svetskog fudbala, a mnogi od njih već su debitovali za seniorske reprezentacije, imaju bitnu ulogu u svojim klubovima.

Iz tog razloga bilo je teško svesti listu na samo desetoricu, i neke od njih teško je staviti u istu ravan, pa smo odlučili da izdvojimo SAMO igrače koji nisu debitovali za "A" selekciju svoje zemlje.

Tako da zbog tog kriterijuma na listi NEMA sjajnih Đanluiđija Donarume, Marka Asensija, Patrika Šika, Rubena Nevesa, Renata Sančeza, Saula Njigesa,Đerara Delofeua, Andrije Živkovića, Marka Grujića, Maksa Majera i drugih.

Ovo su najtalentovanijih deset koji čekaju poziv u seniore. A brzo će!

TAMI ABRAHAM (19, ENGLESKA, NAPADAČ)



Visoki napadač Čelsija jedna je od glavnih uzdanica selektora Ejdija Botrojda i uopšte Engleske za  budućnost, a videćemo ima li perspektivu i kod "plavaca".

Abraham je briljirao na pozajmici u Bristol Sitiju, u Čempionšipu, u kome je bio drugi strelac sa 23 gola, pa se od naredne sezone očekuje i u Premijer ligi, a najviše za njega zagrizli su Njukasl i Brajton. Ovaj 1,93 metra visoki "špic" odlično barata loptom i u Čelsiju je zapravo igrao po krilu, kada je dva puta zaredom osvajao Ligu šampiona za mlade fudbalere.

Zanimljivo je da je ovaj momak, koji ima nigerijske korene, tek pre godinu dana debitovao za mladu reprezentaciju Engleske i u dva nastupa zabeležio je dva gola.

U sastavu Engleske nalazi se i golman Džordan Pikford, ali je u pitanju fudbaler koji će u narednim danima postati treći najskuplji čuvar mreže svih vremena.

DAVID KOVNACKI (20, POLJSKA, NAPADAČ)


David Kownacki
Izvor: YouTube


Napadač Leha iz Poznanja već četiri sezone igra gotovo standardno.

Kovnacki je debitovao sa samo 16 godina i brzo stekao nadimak "novi Levandovski", ali je on nešto veštiji sa loptom za razliku od svog prethodnika iz Leha, a vrlo dobro se snalazi i na poziciji iza napadača odakle zna često i da asistira svojim saigračima.

Već je stigao da upiše 117 nastupa za tim u kome je ponikao i da zabeleži 27 pogodaka, ali i tri trofeja.

Već je bio pozivan u seniorsku reprezentaciju Poljske kod selektora Adama Navalke koji ga je opisao kao "talenat kakav se rađa jednom u deset godina", ali još uvek nije debitovao pošto je poznato da napad Poljske ipak suvereno predvodi Robert Levandovski, međutim tu su još i Arkadijuš Milik i Lukaš Teodorčik.

Ugovor mu ističe narednog leta, a prate ga Liverpul, Čelsi, Roma, Dortmund...

BRUMA (22, PORTUGAL, LEVO KRILO)



Od ovog momka se i ranije očekivalo da "eksplodira".

Debitovao je još pre četiri godine u Sportingu iz Lisabona, a onda kada se očekivalo da ga ukradu velikani - javio se Galatasaraj i za 10 miliona ga doveo u svoje redove.

Bruma je od tada stagnirao i nije pokazivao svoj raskošni talenat kakav je imao u Portugalu, ali je ove sezone napravio "bum" i odigrao u skladu sa očekivanjima kada je stigao. Vratio se sa pozajmica i zabeležio 11 golova i šest asistencija u prvenstvu nakon kog se ponovo počelo pričati o njemu, a pred EP ga je doveo Lajpcig plativši ga oko 15 miliona evra.

Ovaj momak je za mladu selekciju Portugala odigrao 12 utakmica i dao dva gola.

Možda u sastavu jednog od većih favorita ima i većih talenata od Brume, ali su oni debitovali za "A" selekciju i zato ih nismo uključili na ovu listu (Neves, Sančez, Guedes...).

NIKOLA MILENKOVIĆ (19 GODINA, SRBIJA, ŠTOPER)


Izvor: MN Press


I Srbija ima igrača za trku sa najvećima!

Nakon trojice ofanzivaca odlučili smo se da na listu uključimo mladog srpskog štopera od kojih ljubitelji fudbala u Srbii imaju veoma visoka očekivanja, čak ganeki zovu i "novi Vidić".

Milenković je debitovao prošle godine u Partizanu kod Ivana Tomića, a od naredne sezone će nositi dres Fiorentine koja ga je platila nešto više od pet miliona evra. Mladi štoper je sa crno-belima osvojio dva kupa i jedno prvenstvo, a za dve sezone odigrao je 44 meča i dao četiri gola, uključujući i jedan protiv Crvene zvezde u svom poslednjem meču.

Zanimljivo, on za sada ima samo jedan nastup u dresu mlade reprezentacije, ali se očekuje da će biti standardni član odbrane Lalatovićevih "orlića".

HESUS VALJEHO (20, ŠPANIJA, ŠTOPER)


Valjeho
Izvor: YouTube


Za Milenkovića kažu "novi Vidić", a za Hesusa Valjeha "novi Serhio Ramos".

Ne tako visoki štoper Real Madrida (1.83m) ponikao je zapravo u Saragosi, a "kraljevići" su ga pazarili za samo šest miliona evra nakon prve sezone u seniorskom fudbalu, kada je uopšte i počela Realova "operacija" sa mladim fudbalerima.

Ovaj mladić se kalio na pozajmici u matičnom klubu, a prethodne sezone je briljirao u Ajntrahtu iz Frankfurta, pa se očekuje da ove godine ostane u Realu i popuni mesto koje je ostalo odlaskom Pepea. Verovatno neće odmah postati starter, ali Zinedin Zidan "priprema teren" za ovog mladića koji je budućnost španskog fudbala.

On podjednako dobro igra i na poziciji zadnjeg veznog, ali će za mladu reprezentaciju "furije", za koju je odigrao sedam mečeva do sada igrati centranog defanzivca.

Ima već titulu sa prvenstva Evrope za uzrast do 19 godina.

MARKUS INGVARTSEN (21, DANSKA, NAPADAČ)


Ingvartsen
Izvor: YouTube


Ovaj talentovani špic Nordšelanda jedan je od najzaslužnijih za plasman Danske na ovo EP, odnosno on je najviše doprineo golovima, a bilo ih je osam, u kvalifikacijama

Danci su bez poraza (devet pobeda i remi) stigli do Poljske, a Ingvartsen je upravo u kvalifikacijama dobio šansu i skrenuo pažnju na sebe.  Momak rođen 1996. godine će najverovatnije nakon završnog turnira napraviti dobar transfer, a u prilog mu ide i dobra klupska statistika jer je na 76 mečeva za svoj Nordšeland dao 30 golova, većinu u poslednjoj sezoni.

Radi se o napadaču koji se izvrsno snalazi u kaznenom prostoru i stoga je stekao nadimak "danski Inzagi" i upravo zbog toga mnogi tipuju da bi mogao do "zlatne kopačke" na EP.

Odavno ga prate Juventus i Everton.

DANI SEBALJOS (20, ŠPANIJA, VEZNI FUDBALER)


Sebaljos
Izvor: YouTube


Jedino pitanje koje bi trebalo postavljati u vezi njega je da li će u Barsu ili Real?

Mladi ofanzivni ili centralni vezista ponikao je u Sevilji, ali je već kao trinaestogodišnjak otišao iz kluba zbog problema sa bronhitisom, da bi preko Utrere stigao do gradskog rivala Betisa. Prošle sezone u Primeri napravio je veliki proboj i bio jedan od najboljih igrača svog uzrasta, čak iako statistika od dva gola i dve asistencije ne otkriva mnogo toga.

Poput Valjeha bio je član generacije Španije koja je osvojila EP do 19 godina, a on je "upao" i u idealni tim turnira i pravo je čudo kako još uvek igra za Betis.

Za mladu reprezentaciju odigrao je 13 mečeva i dao dva gola, a videćemo na kojoj će ga poziciji koristiti selektor pošto se radi o polivalentnom fudbaleru koji može da igra iza napadača, klasičnog centralnog vezistu ili po levom krilu.

Sve u jednom!

MANUEL LOKATELI (19, ITALIJA, VEZNI FUDBALER)


Italija ima jednu od najtalentovanijih generacija od 1996. godine i jedini problem sa uvrštavanjem "azurina" na ovu listu jeste to što je većina njih odigrala meč za seniorsku reprezentaciju. Donaruma, Bernardeski i Rugani, a u prijateljskom meču protiv San Marina šansu su dobili i Konti, Berardi, Galjardini, Kijeza...

Manuel Lokateli "preti" da postane jedan od oslonaca novog Milana koji se znatno pojačava prethodnih dana i nedelja, a trener neće ignorisati "veliko srce" ovog momka.

Ovaj centralni vezni fudbaler, koji često igra i defanzivnije, već sada je poznat po velikoj požrtvovanosti na terenu i time je najviše kupio navijače "rosonera".

Najviše ipak pogotkom koji je postigao protiv Juventusa za pobedu, a bio je i strelac u velikom preokretu protiv Sasuola.

Za mladu reprezentaciju Italije odigrao je tek dva meča.

MAHMUD DAHUD (21, NEMAČKA, VEZNI FUDBALER)



Momak iz Sirije je već pre EP napravio veliki transfer.

Za Dahuda koji je igrao sjajno prethodne tri sezone u Menhengladbahu raspitivale su se mnoge ekipe, a najbrži je bio Dortmund koji je "odrešio kesu" i platio ga 12 miliona evra bez bonusa. Tako su dobili jednog savremenog veznog fudbalera koji može da igra i na ofanzivnijim i defanzivnijim pozicijama u veznom redu, a odlikuje ga odlična tehnika i izvrstan pas.

U Borusiji veruju da je on naslednik Ilkaja Gindogana, a u mladoj reprezentaciji Nemačke, koja je ostvarila sve pobede u kvalifikacionim mečevima, biće jedan od glavnih igrača.

Važi za igrača koji voli da ima loptu u nogama, a odlično komanduje i "iz dubine".

VANJA MILINKOVIĆ-SAVIĆ (20, SRBIJA, GOLMAN)



Pošteno je bilo da se na listi najtalentovanijih nađe i jedan golman.

S obzirom na to da je Đanluiđi Donaruma "odavno" došao do dresa "azura", uprkos tome što za njih i dalje brani njegov imenjak Bufon, odlučili smo se za Vanju Milinković-Savića koji je, nažalost, jedini predstavnik ove porodice na EP pošto njegovom bratu Sergeju klub nije dozvolio učešće.

Vanja je ponikao u Vojvodini, ali je brzo stigao do Mančester junajteda koji ga se odrekao nakon što mladi golman nije dobio radnu dozvolu.

Prihvatio je ponudu Lehije iz Gdanjska i za samo dve sezone stigao do velikog transfera.

Siniša Mihajlović ga je pazario i pre početka prelaznog roka i namenio mu "jedinicu" nakon odlaska Džoa Harta, a priliku da ubedi srpskog trenera da mu nije potrebno dodatno pojačanje na toj poziciji imaće i na ovom turniru u Poljskoj na kome će biti prvi izbor Lalatovića.

Visoki golman bio je član generacije koja je osvojila i SP do 20 godina, ali je tada bio rezerva Predragu Rajkoviću dok je bio standardan u aktuelnim kvalifikacijama.

(Milutin Vujičić - MONDO)

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sprdnja

Najjaca je ova finta sa torinom Svi nasi fudbaleri sad idu u torino Vesovic lukic milinkovic maksimovic itd

Pa

Ovi iz Lacija su u pravu .Sta imaju da pustaju Sergeja na ovo prvenstvo .Decko je u potpunosti sazreo za A tim.Samo mi nije jasno sto ga ovaj Muslin kulira .Igrao nam Gudelj koji igra u Kini ,a ta liga i Serija A su neuporedive .Sergej je bio gotovo najbolji igrac Lacija u ovoj sezoni i medju n.ajboljim veznjacima .Sta treba da uradi da bi gs pozvali i Ljajic je takodje imso odlicnu sezoni .Kako njih dvojica nemaju mesta to je misterija

Rex DS

@Pa verovatno zato sto mu je Kezman menadzer

Najnovije

Kolumnisti