• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar o tenku: Nema krivičnog dela, to je maketa

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

MInistar policije Nebojša Stefanović odgovorio je danas na pitanje u vezi sa tenkom koji je postavljen ispred stadiona Crvene zvezde pred međunarodnu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Komunalci su nadležni.

 Tenk ispred stadiona Zvezde ministar policije o tenku Izvor: MONDO/S. Stojanović

Vojni tenk ispred stadiona Fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji je postavljen na platou ispred severne tribine, izazvao je mnogo komentara i ovdašnje i regionalne javnosti.

Mnogi navijači Crvene zvezde izrazili su neslaganje sa ovim potezom iza kojeg je stala uprava o čemu svedoči i to što je na zvaničnoj Facebook stranici kluba objavljena fotografija tenka, uz komentar: "Nova atrakcija na našem stadionu".

Upitan danas o tome što je ispred stadiona "Rajko Mitić" postavljen tenk, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da je to "maketa tenka" koja ima gusenicu, kao i da je izvršen "kontradiverzioni pregled" vozila.

"To nije tenk, već je reč o maketi tenka, dakle o nečemu što podseća na tenk. Ne radi se o nečemu što može da ugroži bilo čiji život. Mi smo kao policija, naravno, uočili to vozilo i obratili se Višem i Osnovnom tužilaštvu i obavestili Vojsku Srbije. Tužilaštvo se izjasnilo da tu nema elemenata krivičnog dela. Da nema ničega što se goni po službenoj dužnosti. Policija više nema ni osnov za dalje postupanje", rekao je Stefanović.

On je rekao da "komunalni organi treba da provere da li zauzima javnu površinu, da li je to ovlašćeno, ali to nije posao za policiju".

Dodao je i da ne zna da li će tenk, odnosno "maketa", kako je više puta naglasio, ostati tu i posle večerašnje utakmice, dodajući da "to i nije posao policije", ponovo se pozivajući na stav Tužilaštva da nema elemenata krivičnog dela.

EVO ŠTA JE SVE REKAO STEFANOVIĆ

Stefanović je dodao da ne očekuje značajnije probleme pre i tokom utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona Crvena zvezda - Jang bojs i pozvao je posetioce da "navijačka strast ne naruši tu lepu sliku".

EVO ŠTA KAŽE NJEGOVA SARADNICA, NEKADAŠNJA NOVINARKA BILJANA IVKOVIĆ-POPOVIĆ

SVI pričaju o tenku: Vojska tvrdi da nije njen (VIDEO)


Anketa

Treba li tenk da ostane ispred stadiona?

  • Da, super ideja

    46.88% (4055)

  • Ne, nema potrebe za tim

    53.12% (4595)

Treba li tenk da ostane ispred stadiona?

Rezultati

SNIMAK

Komentari 302

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Topina

To nije tenk, to samo izgleda kao tenk. To ne ubija, to kobajagi ubija

Lolzinjo

Steta sto nema motor da se sam krece jer muzeji tenkova sirom sveta imaju ovakve arakcije da se i porovzate ukoliko je dan za tako nesto , u najmanju ruku puste ga da bruji 5 minuta ... jos veca steta sto nije stariji model , neki iz drugog sv rata ...

Babic je jos uvek na slobodi(AZRA)...

Za "Nebojsu iz Beograda",cuvrnog plagijatora ni udes na naplatnoj rampi(vidi nick)nije krivicno delo...sta je jedan "tenkic"na stadionu?Gospode ala smo pali nisko-puzimo...

special image