Uživo

Četvrto Lalatovićevo polufinale: Simić nije heroj, ali Voša ne maši penale!

Ekipa iz Novog Sada je polslednji polufinalista Kupa Srbije, nakon što su u penal seriji, savladali Mladost iz Lučana 5:4 (0:0).

Izvor: MN Press

Poslednjeg polufinalistu Kupa Srbije saznali smo u Novom Sadu!

U utorak je plasman dalje obezbedila Crvena zvezda, danas su to učinili još Čukarički i Partizan, dok će četvrto ime u "bubnju" na žrebu biti Vojvodina!

VOJVODINA - MLADOST 0:0 (5:4, penalima)

Po četvrti put u karijeri, Nenad Lalatović će igrati polufinale Kupa Srbije. Nijednom od prethodna tri puta nije uspevao da prođe dalje od toga, ali će ova sezona biti nova šansa.

Meč Vojvodine i Mladosti bio je, bez ikakve dileme, najslabiji od sva četiri koja smo gledali u ovoj fazi takmičenja. Na to je donekle uticao i teren, koji je bio nakvašen današnjim padavinama, ali se ni fudbaleri oba tima nisu istakli.

Zato je bilo svega oko terena, a to možete pogledati u kartici ''razvoj događaja''. Reakcije Nenada Lalatovića, pas koji je utrčao u teren, publika koja je meč gledala sa krova ''Promenade'', bakljada u drugom delu... Pa, kad ovako pogledamo, nije bilo loše.

Izostao je ''samo'' fudbal, kvalitetan kakav smo očekivali. Vojvodina je tek na mahove izgledala kao tim koji se nalazi u vrhu tabele Superlige. Pokušavali su nešto oštrije u drugom delu, imali tada nekoliko dobrih prilika, ali gola nije bilo. Mladost je, sa druge strane, jasno znala šta radi i strpljivo se držala plana.

Treba istaći da su oba trenera napravila samo po dve izmene. Nenad Lalatović je pokušao da iznenadi rivala promenom golmana u nadoknadi vremena, ali Simić nije bio blizu nijednog udarca u penal seriji. Sa druge strane, jedan od aduta Mladosti je bio rezervista Pavlović, čiji je promašaj eliminisao Lučance.

U prvoj seriji precizni su bili Milan Bojović za goste i Nemanja Čović, koji se verbalno obračunavao sa gostujućim golmanom, za domaće. Usledio je promašaj Pavlovića, pa zatim pogoci Miljana Vukadinovića u dresu Vojvodine i Miloša Šatare, defanzivca Mladosti, ali...

Tek se tu desilo ono najbolje što su penali imali da nam ponude. Miodrag Gemović je pokazao fudbalsko umeće, ali i nešto drugo. Pogledajte.

Precizni su nakon njega bili Lazar Jovanović, Aranđel Stojković i Vladimir Radivojević, a neizvesnost je otklonio Nikola Drinčić

Kapiten Novosađana je uputio neodbranjiv udarac u levi gornji ugao Kneževićevog gola, što je postavilo konačnih 5:4. Veliko slavlje u Novom Sadu, Vojvodina nastavlja put ka trofeju u kupu.

Mečevi polufinala Kupa Srbije zakazani su već za sledeću sredu, a žreb će biti održan sutra u 13:00.

VOJVODINA: Rockov (od 92. Simić) - Đorđević, Saničanin, Bralić, Andrić - Stojković, Drinčić - Vukadinović, Čović, Bojić - Mrkaić (od 70. Gemović)

MLADOST: Zečević - Mićević, Šatara, P. Jovanović - Krajišnik, Milošević, L. Jovanović, Ješić (od 83. Kijevčanin), Radivojević - Bojović, Odita (od 70. Pavlović)

22:09

OVO JE PRESUDILO!

Jedan od najiskusnijih igrača Mladosti promašio je penal u drugoj seriji, što je skupo koštalo gostujući tim. Ovako je to izgledalo.

22:05

NIKOLA DRINČIĆ

5:4, pobeda i prolaz u polufinale! Iskusni Drinčić, verovatno omiljeni fudbaler Nenada Lalatovića, pogodio je za pobedu svog tima i prolaz u narednu fazu. Nakon pet penal serija dobili smo i četvrtog polufinalistu Kupa Srbije!

22:05

VLADIMIR RADIVOJEVIĆ

Rutinski, novo poravnanje. Nije se pokazao Simić, rezervni golman Vojvodine.

22:04

ARANĐEL STOJKOVIĆ

Momak koji je sticajem okolnosti danas bio vezista šalje golmana u jednu, a loptu u drugu stranu. Vojvodina je na jedan korak od polufinala! 4:3, nakon četiri serije.

22:03

LAZAR JOVANOVIĆ

Siguran još jedan igrač gostujućeg tima, pa ponovo imamo nerešen rezultat. Ali, Lučanci su izveli jedan penal više.

22:02

MIODRAG GEMOVIĆ

PANJENKA! Uh, ovo je bilo da ti srce stane. Bacio se Knežević, a rezervista vojvodine je bio hladnokrvan. Nakon tri serije, 3:2!

22:01

MILOŠ ŠATARA

Ni blizu nije Simić, ni kod trećeg udarca. U prethodnom je imao sreće, sada nije. Mladost stiže do 2:2.

22:01

MILJAN VUKADINOVIĆ

Ponovo je blizu Zečević, sada je bio bliži, ali se klizava lopta nekako ''izmigoljila'' golmanu Mladosti. Sada je 2:1!

22:00

PREDRAG PAVLOVIĆ

Prvi promašaj! Nije Simić bio blizu, ali je iskusni Pavlović promašio okvir gola. Ostaje 1:1!

21:59

NEMANJA ČOVIĆ

Pogodio je stranu Zečević, ali nije uspeo. Zatim i malo razmenjenih reči između njih dvojice.

21:58

MILAN BOJOVIĆ

Uspešniji od Nikole Simića. Vode Lučanci, 0:1

21:58

Sve je spremno

Šutira se ispred vatrenih navijača domaćih, a prvi su na redu gosti. Idemo!

21:55

Kraj meča!

Bez golova, bez velikih šansi, bez mnogo fudbala za uživanje u Novom Sadu. Slede penali, da vidimo da li su rulet ili znanje.

21:54

Detalj koji bi mogao da odluči meč?

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Videćemo da li će se Lalatoviću isplatiti ovaj potez.

21:52

Iznenađenje Lalatovića!

Trener Vojvodine uvodi rezervnog golmana Nikolu Simića, kako bi on branio penal seriju! Ovo niko nije očekivao. Emil Rockov u nadoknadi meča napušta teren.

21:51

Četiri minuta

Toliko će se još igrati na Karađorđu, a sve nam se čini da će uslediti penali.

Inače, dužni smo vam opis jedne neobične situacije. Vojvodina je izborila korner, defanzivci Mladosti su pokušali da izbace loptu iz kaznenog prostora, ali je ona pogodila arbitra Novicu anđelovskog. Morao je da se prekine meč, pa da Lučanci ponovo krenu u akciju.

21:44

Nova izmena kod gostiju

Veljko Kijevčanin će pokušati ono što do sada nije uspevalo Aleksandru Ješiću, da ozbiljnije ugrozi gol koji čuva Emil Rockov.

21:37

''Hoćemo pobedu!''

Čuje se sa tribine na kojoj su najvatrenije pristalice domaćeg tima. Sve je manje vremena da im se želja ispuni pre penal serije, još samo petnaestak minuta.

21:35

Gosti troše vreme, a to nervira...

''Publika je već nervozna... Igrači lučanske Mladosti ukrali su već dosta vremena tokom izvođenja lopte, prekida, kao i tokom ležanja na travi zbog povreda, tako da sve žustrije publika sa zapada zviždi, a nećemo slagati ako kažemo da koristi i nešto pogrdnije reči'', prenosi sa lica mesta Milutin Vujičić.

21:31

Evo promena!

Miodrag Gemović menja Momčila Mrkaića u domaćem timu, dok Predrag Pavlović menja Obiora Oditu u gostujućoj ekipi. Da vidimo šta mogu rezervisti.

21:28

Izmene?

Iako imaju pravo da promene po petoricu igrača, Lalatović i Stanić nisu napravili nijednu izmenu za skoro 70 minuta fudbala.

Nenad Lalatović je isticao da je on vrhunski pripremio svoje igrače tokom pandemije i da će oni u sjajnoj kondiciji dočekati nastavak sezone, dok je Goran Stanić pojedine igrače odmorio u ligi protiv Partizana.

21:26

Maestralni KNEŽEVIĆ!

Bio je u veoma dobroj poziciji Petar Bojić, ali je golman Lučanaca loptu skrenuo u korner.

21:25

Mladost u centru pažnje

Prvo dobra prilika Bojovića, pa onda faul za novi žuti karton. Ovog puta je upisan Obiora Odita, bivši igrač Partizana i još nekih srpskih klubova.

21:21

Sve je opasnija Vojvodina

Polako se steže obruč ispred gola gostiju. Nekoliko dobrih napada, kojima je falio samo šut, stvorili su igrači vojvodine, pa se nadamo da će poslednjih pola sata doneti i golove. Možda domaćeg tima, a možda i gostiju, iz kontre.

21:18

Evo i šanse!

Igrao se 58. minut kada je Vojvodina baš baš ozbiljno pripretila. Bojić, Odita i još mnogi fudbalere bili su u petercu gostiju, ali se iz ove šanse nije izrodio gol za domaći tim! Možda je Vojvodina želela i penal iz ove akcije, ali ništa od toga.

21:15

Prvi žuti karton!

Konačno nešto fudbalsko, pa makar i ovako. Čović je pokušao da ''gurne'' loptu pored Krajišnika, ali je igrač Mladosti igrao rukom, za šta je adekvatno sankcionisan.

21:11

Bakljada na severu

Stvarno se trude pristalice domaćeg tima da pruže što veću podršku igračima. Dok se igrači Nenada lalatovića bore na terenu, prati ih baljkada.

21:06

Nastavljamo

Nakon pauze, ponovo gledamo Vojvodinu i Mladost. Dužni su nam, nisu opravdali očekivanja u prvom delu meča. Podsećamo, na prethodnim susretima ovih timova, ove sezone u Superligi, bilo je golova. Vojvodina je oba puta slavila rezultatom 2:1!

20:48

Poluvreme!

Nismo videli mnogo fudbala tokom prvih 45 minuta na stadionu Karađorđe. Vojvodina i Mladost imaju priliku da u nastavku poprave utisak. Ovo je jedini meč četvrtfinala u kom su mreže mirovale čak do poluvremena.

20:42

Pet minuta do poluvremena, Milutin javlja šta ne štima

''Vojvodina tokom čitavog poluvremena ima problem u organizaciji igre, sve kreće od dvojice štopera i Nikole Drinčića, međutim sledeći pas je problematičan. Nedovoljno dobro se kreće Aranđel Stojković, koji prinudno igra na mestu zadnjeg veznog, dok ne funkcioniše naročito dobro ni saradnja po bokovima. Vojvodina je bolja do sada, ali stvorila je premalo šansi, pa je jedino uzbuđenje bilo iz prekida'', reči su našeg čoveka sa lica mesta!

20:32

I on bi da se igra

Kad već ne pišemo o šansama, golovima, spektakularnim potezima...Pogledajte ovaj maestralni trk jednog neočekivanog aktera četvrtfinalnog meča.

20:27

Anegdote, na novosadski način

"Ovo ne bi stigao ni Laslo Lerinc!", rečenica koja može da se čuje samo na "Karađorđu", a ovoga puta odnosila se na neuspešan trk Nikole Andrića posle pasa njegovog imenjaka Drinčića.

20:25

Milutin vidi i van stadiona

Prati se meč i sa krova obližnjeg tržnog centra.
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Kad ne može da se stigne do karte, može do sjajnog pogleda na teren. Sa susednog krova.

20:18

Navijači domaćih

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

20:10

Nenad Lalatović

"Ustaj!", viče Nenad Lalatović svom igraču koji je ostao na travi posle jednog duela, jasno s idejom da Vojvodina nametne dobar ritam na početku meča, pošto je poznato da Mladost voli da 'umrtvi' igru skoro kao teniser Endi Marej.

20:09

Nema previše uzbuđenja

Prošlo je već sedam minuta fudbala u Novom Sadu, a nismo videli previše uzbuđenja u poslednjem četvrtfinalnom meču Kupa Srbije za ovu sezonu.

20:07

Rezultati četvrtfinala

Rezultati četvrtfinala:

utorak

Inđija - Crvena zvezda 1:2 (0:2)
/Jovanović 87 - Ivanić 35, Ben 38/

sreda

Čukarički - Radnički 3:2 (0:1)
/Tedić pen 44, 82, 90+1 - Čumić 14. 23/

Radnik - Partizan 1:2 (1:2)
/Stamenković 45+17 - Asano 45+2, 45+15/

Vojvodina - Mladost 20.00

Polufinala su 10, a finale 24. juna. Partizan je četvorostruki uzastopni osvajač trofeja.

20:00

Dobra veza sa Novim Sadom

Tu smo, na liniji je kolega Vujičić, pa prenosimo ono što nam raportira sa lica mesta.

''Za sada ne prevelika poseta na Karađorđu. Smanjen je kapacitet zbog pandemije korona virusa i ulaz je dozvoljen samo navijačima sa sezonskom ulaznicom, odnosno onima koji preuzmu besplatne karte za sever. Tamo se skupljaju najvatrenije pristalice Voše, a polako i oni ulaze na stadion. Za to vreme pank hitovi o "staroj dami" grme sa ozvučenja'', kaže ''istureni deo'' naše redakcije.

19:54

Kiša ili ne?

Ovako je izgledalo na zagrevanju:

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

... ali naš reporter, Milutin Vujičić, kaže da trenutno nema padavina na stadionu Karađorđe.

19:47

Ako vas zanima formacijski...

VOJVODINA: Rockov - Đorđević, Saničanin, Bralić, Andrić - Stojković, Drinčić - Vukadinović, Čović, Bojić - Mrkaić

MLADOST: Zečević - Mićević, Šatara, P. Jovanović - Krajišnik, Milošević, L. Jovanović, Ješić, Radivojević - Bojović, Odita

19:34

Stigle su postave!

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

 Ovako izgledaju postave za koje su se opredelili treneri Vojvodine i Mladosti, a zanimljivo je da su ime i prezime jednog gostujućeg fudbalera ispisani ĆIRILICOM!

18:31

Može li Voša na 3/3?

Dva puta ove sezone sastali su Vojvodina i Mladost i oba puta su "lale" bile uspešnije i to istim rezultatom (2:1). Pobedu u Lučanima, tokom jeseni, doneli su Drinčić i Matić, dok su u martu golove za Vošu dali Čović i Vukadinović.

18:30

Dobro došli u Mondo LIVE!

Tačno u 20 časova u Novom Sadu počinje meč između Vojvodine i Mladosti, a naš reporter Milutin Vujičić biće na licu mesta i izveštavati, dok vas čeka i zanimljiv materijal...

Ukratko

  • Tri puta do sada Nenad Lalatović vodio je svoje ekipe do polufinala Kupa Srbije.
  • Mladost je u Superligi, na meču protiv Partizana, odmorila većinu igrača.
učitaj još +