Košarka

Zvezda ima NOVOG sportskog direktora: Iz kancelarije ABA u tabor šampiona!

Izvor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac SRJ biće spona između predsednika kluba, sportskog sektora i klupskog menadžmenta.

Izvor: MN Press
Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije, košarkaš Finiksa i Golden Stejta i sportski direktor ABA lige, Žarko Čabarkapa, novi je sportski direktor KK Crvena zvezda mts.

Žarko Čabarkapa je rođen 21. maja 1981. godine u Zrenjaninu. Osvajač je zlatne medalje na SP u Indijanapolisu 2002, igrao je u NBA ligi za ekipe Finiks Sansa i Golden Stejt Voriorsa.

Po završetku igračke karijere, prerano prekinute zbog povrede leđa, posebno se u poslednjih nekoliko godina izgradio kao sportski radnik, koji je bio jedan od najzaslužnijih za razvoj nove ABA lige jtd, u ulozi sportskog direktora regionalnog takmičenja.

"Čabarkapa će biti svojevrsna spona između predsednika, celokupnog sportskog dela KK Crvena zvezda mts (uključujući i mlađe selekcije) i menadžmenta kluba".

Filip Sunturlić kao generalni direktor kluba i Nebojša Ilić kao tim menadžer seniorskog tima Zvezde, ovim dobijaju saradnika zaduženog za kompletna sportska pitanja. Sva trojica će usko sarađivati sa trenerom Milanom Tomićem, u svakodnevnom radu kluba.

"Ovom prilikom želim dobrodošlicu Žarku u naš klub. Očekuje nas mnogo posla, velike stvari i sezona sa mnogo važnih utakmica i događaja za ceo klub. Očekujem da se Žarko brzo kao čovek iz košarke i sjajan poznavalac prilika u evropskoj i regionalnoj košarci, brzo uključi u rad KK Crvena zvezda i donese nove stvari u naš menadžment, a samim tim lakše svi zajedno ispunimo sve ciljeve koji su zacrtani", rekao je ovim povodom generalni direktor kluba Filip Sunturlić.

Crvena zvezda je saopštila da je "dolaskom Čabarkape, koji je jedan od najboljih poznavalaca i najupućenijih u odnose u regionalnoj ligi i evropskoj košarci, nastavila da se ojačava na svim nivoima, ovoga puta u menadžmentu kluba".

Čabarkapa će biti zadužen i za komunikaciju sa nacionalnim ligama, ABA ligom, ECA, FIBA i NBA ligom.

"KK Crvena zvezda mts i u narednim danima će nastaviti da jača u organizacionom delu kluba, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", stoji na kraju saopštenja.