Uživo

ZVEZDA ODUVALA SPLIT, POBEDILA 36 RAZLIKE: Šampion na startu poslao poruku svima!

Ubedljiva pobeda Zvezde na startu ABA!

Izvor: MNPress

Prošlogodišnji šampion ABA lige je već na startu nove sezone poslao poruku svima koji žele ovaj trofej! Crvena zvezda je i bez pet prvotimaca deklasirala Split na startu sezone sa 36 poena razlike. 

Split je uspeo da se drži u meču samo u prvih 10 minuta, a već u drugoj četvrtini Crvena zvezda je otišla na preko 20 razlike i rešila sve dileme oko pobednika. 

CRVENA ZVEZDA - SPLIT 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20)

Tim Dejana Radonjića je imao izuzetan intenzitet u odbrani, a u napadu je Nikola Ivanović bio ključna figura. Ne samo da je ubacio 20 poena, već je imao i 6 asistencija. Tim crveno-belih je na 40 ubačenih koševa iz igre zabeležio čak 29 asistencija, a u tom aspektu se istakao i Nikola Kalinić sa 6 uspešnih dodavanja. 

Ostin Holins i Luka Mitrović su podigli ekipu poenima na startu, a onda je u drugoj četvrtini Crvena zvezda serijom 15-0 predvođena Ivanoića došla do velikee prednosti 45:20. 

Tu već nije bilo povratka za Splićane, koji nisu uspeli da priprete do kraja meča. Svoje minute je odlično iskoristio i tek oporavljeni Stefan Lazarević koji je na kraju prve četvrtine imao seriju odličnih rešenja u napadu, a do kraja meča je nastavio u jakom ritmu i zabeležio je 13 poena. 

Uspela je na startu ABA lige Crvena zvezda da dominira i ispod koša, pa su tako Cirbes i Kuzmić bili dvocifreni, a Nikola Ivanović je većinu svojih poena postigao iz prodora. Čak 54 poena crveno-belih došla su iz reketa, a osim odličnih pozicija za centre domaćini su često uspevali da dođu do lakih poena kroz kontre. 

Desetkovani crveno-beli su bili bez pet prvotimaca, pa su šansu dobili i mladi Popović i Gušić koji su uspeli da se upišu u listu strelaca. Popović je pogodio jednom iz igre i jednom sa penala, dok je Gušić nagazio liniju prilikom šuta pa su mu upisana dva poena na ovom meču. 

Naredni meč crveno-bele čeka 1. oktobra kada startuju u Evroligi gostovanjem Fenerbahčeu. 

CRVENA ZVEZDA: Gašić 2, Lazarević 13, Volters 10, Mitrović 6, Kalinić 9 (6 as), Holins 11, Simonović, Ivanović 20 (6 sk, 6 as), Kuzmić 11, Cirbes 12 (6 sk), Popović 3.

SPLIT: Perković, Perasović 4, Kedžo 9, Runjić 7, Žganec 1, Vuko 5, Čampara 10, Bajo 7, Džons 6, Meklin 7, Barič 5.

Rezultati i parovi 1. kola

Mornar - Cibona 77:87
Crvena zvezda - Split 97:61

U subotu

Igokea - Borac 17
Cedevita Olimpija - Krka 21

U nedelju

Mega - Studentski centar 12
Budućnost - FMP 19

U ponedeljak

Zadar - Partizan 18

22:00

Pregled utakmice

Crvena zvezda Split
Izvor: YouTube/AdmiralBet ABA League

21:35

Evo kako je to izgledalo na terenu!

21:32

KRAJ! CRVENO-BELI TORNADO ODUVAO SPLIT! 97:61

Promašuje bacanja Runjić, a onda greška Mitrovića. Bajo daje dodatno slobodno bacanje uz poene ispod koša, a onda trojka Ivanovića. Velika gužva pod košem Zvezde i pogađa Perasović. 

Fauliran je Popović i daje jedno bacanje, 

21:27

37. minut: Maksimalnih +36! 91:55

Nikola Kalinić pogađa posle akcije za njega ispod koša. Loš napad Splita i Bajo nekontrolisano šalje ovu loptu van terena. Prve poene daje Gušić! Vuko pogađa uz faul i daje dodatno bacanje. 

Sam je ispod koša Lazarević koji na kraju postiže lake poene ispod koša. Zakucava Kuzmić!

Izvor: MNPress

21:20

33. minut: Tajmaut Split! 81:50

Počinje sve poenima Splita, a Nejt Volters pogađa za crveno-bele. Perasović precizan ispod koša, a Cirbes se revanšira. 

Barič pogađa,a  onda Lovre Runjić zakucava u kontri. Upisuje se u strelce i Popović! Šon Džons pravi korake, a onda idemo na tajmaut. 

21:13

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Posao je gotov, još 10 minuta - 75:41

Pogađa trojku Čampara! Gubi u reketu loptu Mitrović ne uspeva da postigne poene, ali Čampara promašuje. Simonović promašuje trojku, a onda Čampara faulira. 

Pogađa oba bacanja Nikola Ivanović, a onda faul pravi mladi Nemanja Popović. Promašuje pokušaj zakucavanja mladi krilni centar, 

Izvor: MN Press

21:04

25. minut: Drži domaćin ogromno vođstvo! 67:32

Pokušava Split ispod koša i sada pogaša Darko Bajo, a onda Kuzmić kreira sebi prostor i zakucava ispod koša, Sjajna reakcija Zvezde, sjajan kontranapad i Lazarević pogađa iz kontre. 

Još jedan promašaj Splita, a onda Čampara pogađa sa poludistance. Faul u napadu Ognjena Kuzmića. 

20:59

POČELO DRUGO POLUVEME! Totalna dominacija! 63:28

Dejan Stanković je na tribinama, a Ostin Holins daje trojku na startu, Dva puta promašuje Čampara, a u tranziciji Zvezda ide na +30 poenima Kalinića!

Još jedan loš napad Splita, a onda faul Čampare nad Kalinićem. Još jedna kontra Zvezde i ponovo laki poeni, tajmaut Splita!

20:52

Ivanović lider!

Najefikasniji kod Crvene zvezde Nikola Ivanović sa 11 poena, Stefan Lazarević ima 9, Nejt Volters i Maik Cirbes po 8, a Nikola Kalinić i Ostin Holins po 5. 

Kod Splita Kedžo i Meklin po 7 poena, a Sani Čampara 5.

20:48

DOMINACIJA, DEBIJI I MOMENAT KAD JE ZASTAO DAH!

Crvena zvezda je vrlo ubedljvio dobila svoje prvo poluvreme u ovoj sezoni! U prvih 10 minuta Split je čak i parirao, a u drugih 10 minuta crveno-beli su postigli 31 poen. 

Dominirao je tim Dejana Radonjića u reketu gde je postigao 26, a primio samo 8 poena, a tim je imao mnogo raspoloženih, samo se tri košarkaša nisu upisala u prvih 20 minuta. 

Mitrović i Cirbes su na startu uz Holinsa nosili tim, a onda se uključio Nikola Ivanović koji je bio jedini dvocifreni. Stefan Lazarević je takođe imao sjajno poluvreme sa 9 poena. 

20:40

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Zvezda zgazila Split! 53:28

Dve vezane trojke za Split, sada pogađa Tre Meklin, Volters na povratnom pasu pogađa trojku. Bacio se Popović za tu loptu, ali je izašao sa terena. 

Promašaj Splita ispod koša, a Ivanović ponovo pogađa. Runjić je napravio sebi poziciju ali je promašio, a poslednji šut poluvremena promašuje Popović!

Izvor: MNPress

20:37

18. minut: Zvezda u seriji, drugi debi! 48:25

Luka Mitrović sjajno izbacuje Cirbesa pod koš i Nemac pogađa.  A za Zvezdu debituje i Nemanja Popović. Čampara promašuje trojku, a Meklin je fauiliran ispod koša. 

Trojka Nejta Voltersa! Sada druga trojka za Split, a onda Holins promašuje. 

20:33

16. minut: Težak pad Kalinića! 43:20

Poeni Ivanovića iz kontre, a onda, težak pad Kalinića! Ipak izgleda da je sa krilom Crvene zvezde sve u redu! Ivanović nastavlja sa serijom poena! 

Meklin promađšuje iako je sam, a Kalinić je ukrstio korak i prošao. Zvezda na +21! Perković je pokušao da prođe, ali Ostin Holins ga je zaustavio. 

Promašuje Perković, Holins uzima loptu, a onda Cirbes pogađa!

Izvor: MNPress

20:28

13. minut: Zvezda gazi! 34:20

Sjajno igra Stefan Lazarević! Uspeva da pogodi uz faul iz nemoguće pozicije. Gubi loptu Split, a Luka Mitrović ispod koša sjajno prolazi i daje poene. Sjajna reakcija Mitrovića, pa faul nad Ivanovićem. 

Luka Mitrović nije poentirao iz kontre, ali Ivanović to popravlja!

20:23

POČINJE DRUGA ČETVRTINA!

Mladi Gušić počinje u petorci! A sada Stefan Lazarević pogađa trojku! Dobra odbrana Zvezde, a Kuzmić promašuje zicer. 

Izvor: TV Arena sport 1/Screenshot

20:20

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Zvezda vodi 19:13

Sam je u kontri Nejt Volter nakon ukradene lopte. Daje trojku Kedžo, a ne uspeva Simonović da mu se revanšira. 

Faul Marka Simonovića i daje Split dva poena. Fauliran je Kuzmić ispod koša i on pogađa oba bacanja. Kedžo neprecizan, Trojka Lazarevića, ali Kedžo mu se revanpšira sa osam metara. 

Izvor: MN Press

20:13

8. minut: Zvezda se odlepila, tajmaut Splita! 16:9

Luka Mitrović prolazi ispod koša i sjajno poentira, a onda Holins jako neozbiljno baca pas i Meklin to krade. Fauliran je, a sa linije penala pogađa oba puta. 

Promašaj Ivanovića za tri, a onda Meklina blokira Cirbes. Poluhorog  Cirbesa prolazi. Dva slobodna bacanja posle faula Simonovića. Karlo Žganec precizan samo jednom. 

Holins se fintom šuta oslobodio rivala, ali je promašio otvoren šut. Sjajno krade loptu Ivanović i pogađa! Tajmaut Splita!

20:08

5. minut: Holins i Mitrović sjajni u duetu! 10:6

Holins baca loptu Cirbesu, ali je ona presečena, a onda Barič daje poene za goste. Ostaje sam Nikola Kalinić i vrlo lako ovo pogađa, 

Džons opet greši, a onda pravi faul. Preko ruke Holins promašuje, a onda Barič užasno šutira. Loš pas Mitrovića, Prolazi po čeonoj liniji Ruljić i Split smanjuje na -2. 

Holins igra sa Mitrovićem i daje svoje nove poene. Cirbes hvata promašaj Splita. 

20:01

Start! Prvi poeni za Split! 5:2

Prva lopta za Split, a prve poene daje Džons! Pogodio je sa poludistance. Potom Maik Cirbes promašuje zicer, a Ostin Holins daje trojku iz prvog šuta na meču. 

Loš napad Splita i Ostin Holins krade loptu. A sada Maik Cirbes pogađa ispod koša!

20:00

POČELO MINUTOM ĆUTANJA ZA DUDU!

Svi mečevi prvog kola ABA lige počinju minutom ćutanja u čast nedavno preminulog Dušana Dude Ivkovića. 

19:56

Zvezda jedva skupila 12!

Crvena zvezda je zbog problema sa povredama morala da se osloni na mlade snage. U 12 igrača su upali i mladi Nemanja Popović i Marko Gušić koji su nedavno potpisali profesionalne ugovore. 

U sastavu nema: Alekse Uskokovića, Ognjena Dobrića, Branka Lazića,  Dejana Davidovca i Erona Vajta. 

19:35

Šta muči Zvezdu?

Mnoga pitanja su pred Dejanom Radonjićem na otvaranju ABA lige. Stigla su brojna pojačanja, a mnogi nisu stigli da se uigraju zbog brojnih povreda koje su napravile priličan haos na pripremama Zvezde.

Čitajte na MONDU kojih 5 pitanja su pred Dejanom Radonjićem pred ovaj meč. 

19:13

Dobrodošli! Prvi put u sezoni - ABA liga!

Crvena zvezda i Split odigraće drugi meč sezone u ABA ligi, nakon duela Mornara i Cibone na otvaranu takmičarske godine. 

Crveno-beli dočekuju ovaj meč desetkovani, bez velikog broja prvotimaca i trener Radonjić će morati u skraćenoj rotaciji da operiše na ovom meču. 

Duel počinje za nešto manje od sat vremena. 

Ukratko

  • Zvezda startovala sa +36
  • Ivanović i Lazarević blistali
  • Sada se čeka Evroliga
učitaj još +