Uživo

ZVEZDA KONAČNO POBEDILA U EVROLIGI! Navijači su ovo čekali nedeljama - prekinuta crna serija!

Košarkaši Zvezde nakon šest uzastopnih poraza stigli do pboede.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Košarkaši Crvene zvezde nakon više od mesec i po dana prekinuli su crnu seriju u Evroligi - nakon Valensije koja je savladana krajem januara, u Beogradu je oružje položio Virtus (94:79)! Do pobede su crveno-bele vodili Miloš Teodosić (11 poena, devet asistencija) i nemanja Nedović (25 poena, sedam asistencija).

Izuzetno dobru partiju protiv italijanskog tima odigrali su još i Džoel Bolomboj (15 poena, pet skokova), Dejan Davidovac (11 poena, pet skokova) i Luka Mitrović (10 poena, pet skokova). U poraženom timu bolji od ostalih bio je tornike Šengelija sa 25 poena, a dvocifreni su bili još Ludberg sa 15 i Belineli sa 14 poena. Italijanskom timu to nije bilo dovoljno za prekid lošeg niza rezultata na gostujućim terenima, pošto im je ovo sedmi poraz u nizu.

Crvena zvezda neće mnogo profitirati od ove pobede, barem što se tiče tabele Evrolige. Tim Janisa Sferopulosa ostaje na 16. mestu tabele, a verovatno će se tu zadržati i na kraju ligaškog dela takmičenja. Zvezdi preostaju još mečevi protiv Reala u Madridu, Olimpijakosa u Beogradu i Efesa u Istanbulu.

21:10

Poeni igrača Zvezde!

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić 11, Hanga 3, Davidovac 11, Mitrović 10, Tobi 7, Bolomboj 15, Ilić 5, Nedović 25, Gedraitis 7, Gilespi

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
21:01

KRAJ - 94:79!

Crvena zvezda je uspela da prekine niz od šest poraza u Evroligi i da pred svojim navijačima, na krilima Nedovića i Teodosića, savlada Virtus iz Bolonje. Odlično drugo poluvreme odigrala je Zvezda.

20:59

40. minut - Nesportska, 87:78!

Mirno je Zvezda privela kraju meč u Beogradskoj areni, a u poslednjem minutu je Šengelija dobio nesportsku zbog faula nad Davidovcem koji je povukao kontru i imao čistu situaciju pred košem. Zvezda je, sada je to jasno, prekinula seriju poraza!

20:53

36. minut - Zvezda u ritmu, 84:75!

Ima malo više od tri minuta igre do kraja meča u Beogradskoj areni, a Crvena zvezda je sve bliže pobedi nad Virtusom!

20:38

32. minut - Mitrović, 77:69!

Promašio je zakucavanje, odnosno sklonio ga je Miki sa obruča, ali Luka Mitrović se odmah iskupio pogotkom uz faul. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje, za osam poena prednosti u korist Zvezde.

Izvor: MN Press

20:31

30. minut - Neeeedović, 72:61!

Bacio je Miloš Teodosić pas preko pola terena, a Nemanja Nedović pogodio trojku u tranziciji! Njih dvojica su napravili novi preokret Zvezde u Evroligi i doneli dvocifrenu prednost crveno-belima.

20:24

28. minut - Teodosić, pa Nedović, 66:61!

Trojka Miloša Teodosića i slobodna bacanja Nemanje Nedovića donose nešto komotniju prednost Zvezdi u finišu treće deonice. Ponovo je njihov ulazak na parket pprodrmao ekipu, barem u ofanzivnom smislu.

Izvor: MN Press

20:16

25. minut - Šengelija, 61:58!

Imala je Crvena zvezda i dvocifrenu prednost, pa prilike da se dodatne odlepi, ali... Trojke Lundberga koji je pogodio dve u nizu i Šengelije koji je sa 16 poena najefikasniji na meču vratile su neizvesnost u ovaj meč.

20:09

23. minut - Virtus kasni, 54:44!

Košarkaši Crvene zvezde sasvim su dobro počeli treću deonicu, ali ekipa Virtusa kao da je još u svlačionici. To je omogućilo domaćem timu da u Beogradskoj areni stigne do čak deset poena prednosti!

20:05

Nastavljamo!

Potrošila je Crvena zvezda ceo napad, izvukla i faul u poslednjoj sekundi, a zatim preko Dejana Davidovca postigla poene. Nije moglo mnogo bolje na startu treće deonice, pošto crveno-beli sada imaju osam poena prednosti.

19:49

BUM - BUM, 42:48!

Imala je Crvena zvezda poslednji napad u drugoj četvrtini i završila ga je sa čak šest postignutih poena! Zapravo, prvo je Miloš Teodosić izmislio pas u ćošak za Majka Tobija koji je pogodio trojku, a onda je iskusni plejmejker presekao loptu koju je izveo njegov bivši klub i uz zvuk sirene pogodio još jednu trojku!

19:43

18. minut - Egal, 40:40!

Iako je neverovatni Tornike Šengelija ubacio čak 13 poena do sada, Zvezda ima dobar rezultat protiv Virtusa.

Izvor: MN Press

19:34

16. minut - Vodi Zvezda, 33:32!

Zatražio je tajm-aut italijanski stručnjak Luka Banki, nakon što je Zvezda stigla do prednosti. Dalibor Ilić je ukrao loptu, a Rokas Gedraitis bacio alej-up za Majka Tobija.

19:29

14. minut - Stao napad Zvezde, 27:32!

Nekoliko uzastopnih napada Crvena zvezda nije rešila, ili bolje rečeno nije znala kako da reši, pa Virtus ima pet poena prednosti. Dobra stvar za crveno-bele je što se italijanski tim već nalazi u bonusu, pa bi u nastavku četvrtine mogli da stižu do lakih poena sa penala.

19:20

Kraj četvrtine - 21:23!

Imala je Zvezda i dobre i loše periode igre u prvih deset minuta meča, a na kraju može da bude zadovoljna sa dva poena zaostatka. Deluje da je Virtus u ovom trenutku ekipa protiv koje crveno-beli mogu da igraju, barem u ovom ritmu.

Izvor: MN Press

19:17

8. minut - Tri minuta bez koša, 17:17!

Imala je Crvena zvezda priliku da se rastrči sredinom prve četvrtine, ali nekoliko velikih grešaka i loših odluka u napadu nisu doneli ništa timu. Napad se stabilizovao tek ulaskom Miloša Teodosića, pa Zvezda drži korak za gostima iz Bolonje.

Izvor: MN Press

19:12

Tajm-aut!

Televizijski tajm-aut donosi igračima malo odmora, a Zvezda je rpvu pauzu dočekala u prednosti. Crveno-beli nakon trojke Adama Hange sa osam metara imaju prednost 15:13, a kada se košarkaši vrate na parket imaće priliku i da je uvećaju.

19:08

5. minut - Belineli... 9:10!

Greške Adama Hange na jednoj strani terena trojkama kažnjava Marko Belineli! Iskusni Italijan je pogodio prva dva šuta, već ima šest poena i to bi mogao da bude problem.

19:05

3. minut - Dalibor Ilić, 4:5!

Na samom početku meča Ilić je centralna figura u redovima Crvene zvezde. Prvo je pogodio nakon promašaja Davidovca, zatim odlično sačuvao Šengeliju, a na kraju i iznudio loš šut koji Zvezda može da preživi.

19:00

Počinjemo!

Petorku Crvene zvezde na početku meča čine Nemanja Nedović, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Dalibor Ilić i Džoel Bolomboj.

18:50

Užasna forma!

Crvena zvezda ima šest uzastopnih poraza u Evroligi, a Virtus ima šest uzastopnih poraza na gostovanjima u Evroligi. Timovi trenutno nisu u sjajnoj formi i ovaj meč mogao bi da im posluži za izlazak iz krize.

18:40

Ovako je bilo protiv Panatinaikosa!

Prisetite se detalja sa meča od pre dva dana:

18:30

Igra Teodosić!

Nakon meča protiv Panatinaikosa u sredu uveče, iskusni plejmejker Miloš Teodosić igraće i protiv Virtusa. On je pauzirao gotovo dva meseca zbog povrede koja ga je pratila, ali su očekivanja svih u klubu da sada uđe u pravi ritam i bude potpuno spreman u završnici sezone.

18:20

Jago je u Areni!

Nakon teške povrede koju je zaradio na meču protiv Makabija iz Tel Aviva, brazilski košarkaš Jago dos Santos morao je da bude hospitalizovan. Imao je blaži potres mozga i prelom jedne od kostiju lica, a nakon hitne operacije dobro se oporavlja - ima snage i da poseti halu i pruži podršku saigračima. Pogledajte:

18:15

Očekivanja Janisa Sferopulosa!

Grčki trener Janis Sferopulos govorio je o svojim očekivanja pred meč protiv Virtusa. Tom prilikom bilo je reči i o ABA ligi, ali i o povredama Nikole Topića i Treja Tompkinsa koji još ne mogu na parket.

18:05

Poraz pre dva dana!

Crvena zvezda je i prvi meč u duplom kolu Evrolige igrala pred svojom publikom, a tada je upisala poraz od Panatinaikosa koji je jedan od najboljih evropskih timova. Ekipa Ergina Atamana bez većih problema savladala je crveno-bele i nastavila borbu za što bolju poziciju pred plej-of.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
17:45

Dobro veče!

Košarkaši Crvene zvezde u drugom meču poslednjeg duplog kola za ovu sezonu dočekuju Virtus iz Bolonje, a taj meč ima veći rezultatski značaj za goste iz Italije. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos utakmice.

Ukratko

  • Crvena zvezda - Virtus 94:79
  • Zvezda 16. na tabeli
  • Pobeda posle 52 dana
učitaj još +