Svi njihovi milioni

NAJPLAĆENIJI SPORTISTA, A SPORTOM SE BAVIO SAMO 7,5 MINUTA! Ostavio iza sebe Mesija, Ronalda i Hamiltona!

Autor Tamara Ranković

Neki su se naradili i zaradili, a nekima je stečena slava donela novac iako nisu izašli na teren.

Izvor: YouTube/ESPN

Lider liste najplaćenijih sportista nije očekivano ime!

Čuveni Forbs objavio je spisak deset sportista koji najviše zarađuju, a na vrhu se nalazi bivši UFC prvak i proslavljeni borac Konor Mekgregor.

 Zajedno sa njim svi ostali sportisti zaradili su najmanje 75.000.000 američkih dolara, što je prvi put od 1990, godine odnsono otkad Forbs prati zarade sportista.

Mekgregor je lider liste sa 180 miliona, a zanimljivo je da je čak oko 160 zaradio van kaveza. Veći deo novca slavni MMA borac zaradio je prodajom vlasničkog udela u viskiju "Proper No. Twelve". Kompanija koja je kupila njeogov procenat galantno je platila 150.000.00 dolara.

Izvor: Profimedia

Iza Irca na listi drugo mesto zauzima Barselonina zvezda Lionel Mesi koji je u prethodnih 12 meseci u džep stavio 130 miliona što je deset više od proslavljenog Portugalca Kristijana Ronalda.

Fudbaler Juventusa zaradio je 120 miliona od čega je 50 van terena odnsono od sponzorstava.

Izvor: Profimedia

U top 5 su još i NFL igrač Dak Preskot koji nastupa za dres Dalasa i zaradio je skoro 108.000.000 dolara i na petom mestu zvezda NBA lige Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms koji je izbrojao 96 miliona, ali čak 65 nije zaradio na parketu.

Šestu poziciju zauzeo je Brazilac Nejmar sa 95 miliona, od kojih je većinu zaradio šutirajući loptu dok je 19 dobio van terena.

Možda najzanimljivije ime na listi jeste švajcarska teniska legenda Rodžer Federer koji zbog povrede nije izašao na teren više od godinu dana, ali je svakako zauzeo sedmu poziciju na listi najplaćenijih sportista.

Razume se na terenu skoro nula dolara, dok je samo od sponzora dobio nešto više od 90.000.000 dolara pa tako za "FedEksa" očigledno nema zime ni kada mu reket nije u rukama. 

Izvor: Profimedia

Na preostala tri mesta nalaze se: vozač Formule 1 Luis Hamilton(82 miliona), NFL zvezdaTom Brejdi (76) i  košarkaš Kevin Durent (75).

Ovogodišnja Forbsova lista je istorijska jer je postavljen rekord po prihodima koji su ostvareni izvan terena.