• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Džon Snežni, a ko Deneris u Premijer ligi?

Izvor mondo.rs

Onima koji vole fudbal, pogotovo engleski, a koji pritom obožavaju seriju "Igra prestola", OVO će se dopasti. Pročitajte i zabavite se!

Sajt "FourFourTwo" napravio je zanimljivo i zabavno poredenje - likovi iz serije "Igra prestola" (Game of Thrones) i premijerligaški klubovi. Koji klub je koji lik?

SVE o seriji "Igra prestola"


ARSENAL = Sansa Stark


Ima mnogo stila, elegancije, sjajnog je porekla, ali cesto bez predstave o moci koju poseduje. Prethodne godine bile su bolne po londonski klub, a mnogi navijaci bi želeli da vide mnogo više "kicme", drskosti na terenu. Kljucno pitanje: da li klub i dalje može i treba da sluša slatke reci i obecanja dugogodišnjeg savetnika Lorda Arsena Malovengerica (aluzija na lorda Malorpstica, savetnika Sanse Stark u seriji)?

BORNMAUT = Semvel Tarli

Kada se ovaj klub pojavio na sceni niko nije verovao da ce potrajati u Premijer ligi. Nije baš "moderan", niti fizicki bespekoran, ali je mnogo pametniji i lukaviji nego što izgleda. Mozak ispred mišica! (Semvel Tarli je debeljuškasti dobrica koji uci za meštra/mudru glavu).

BRAJTON = Rob Stark



Osecaj topline oko srca kada vidite igrace ovog kluba na terenu. Mladici spremni kao vukovi, odani, grupa... Ali, budimo iskreni: najveca briga je da li ce uspeti da prežive i sva je prilika da bi moglo da se prica završi pre nego što bi oni voleli. U krvi... (baš kao što je završio mladi kraljevic iz porodice Stark).

BARNLI = Bron

Nema cime da se "isprsi", nema trofeja kojima bi se hvalio... Sirov je. Na prvi pogled Barnli je "topovska hrana", ali iznenadenje je na vidiku i preživljava razna iskušenja. Moguce je da ce "živeti" duže nego što je iko mogao da pretpostavi.

Dikon Bron se smeje
Izvor: YouTube


CELSI = Komandant Belih hodaca (Kralj noci - The Night King)

Beskrupulozan, a istovremeno velicanstven, kada ga vidite tresete se od straha... Ako niste ljubitelj ovog "plavog terora", verovatno želite da ga vidite kako gori u paklu. Ali, ako se i pojavi nada njihovih rivala da ce ih uništiti, oni se dižu iznova i iznova, mnogo mocniji nego što su bili.

KRISTAL PALAS - Lord Berik Donderion



Kraljevi povratka! Idu do dna i vracaju se iz mrtvih, gotovo natcovecanski. Ima grupu bucnih i odanih navijaca, ali osim toga što se konstantno, iz sezone u sezonu, dižu iz pepela, kod Palasa nema niceg tako posebnog, što bi rekao "Pseto".

EVERTON = Džon Snežni

Proveo je ranije sezone tavoreci na tmurnim mestima, u hladnim predelima, godinama zaboravljen, ignorisan, ali mu je poreklo slavmno i casno. Ali, poslednjih godina se podiže, dobija na znacaju, ali s obzirom na toliko lordova oko sebe, interesa... teško da bismo ga mogli zamisliti kao vladara (šampiona) zemlje.


HADERSFILD = Tormund Džinoubica


Uh! "Divlji ratnik" sa velikim srcem, borac do koske. Sve je kod njega sirovo, u pogledu mu se vidi neutaživa žed za borbom i ne odustaje. Da li je, ipak, cudno videti ga kako se meša sa "noblesom" Premijer lige? Da. Ali, vrlo je moguce da ce ovaj cvrsti severnjak preživeti nadolazecu zimu.


LESTER = Lejdi Brijena od Oporja

Potcenite ih i gotovi ste! Dugo godina su bili predmet ruganja, surovih šala, na njih je gledano kao na ružno pace Premijer lige. Ali, sve se promenilo kada je Lester trijumfalno koracao Premijer ligom, kada se hrabro nosio sa mnogo "jacim" rivalima. Od tada ga niko više ne uzima kao šalu.

LIVERPUL = Deneris Targerjen

Kakvo poreklo, kakva istorija, kakvo porodicno naslede! Koliko dobijenih ratova, i to na "neprijateljskom tlu" (aluzija je na titule evropskih prvaka)... Ali, uprkos svemu tome Liverpul je izgubio svoju zemlju, svoju teritoriju kojom je vladao. Poslednja "vatrena" pojacanja pomažu, ali proces povratka na presto je mukotrpan i dugotrajan...

MANCESTER SITI = Arja Stark

Prgavi, musavi lutalica, dugogodišnji autsajder u ocima drugih. Ali, nešto se dramaticno promenilo poslednjih godina. Autsajder je ucio, trenirao, stekao veštine i poceo je da "bode", da skida glave... Ipak, utisak je da Mancester siti još traži svoje pravo lice, svoj identitet.

MANCESTER JUNAJTED = Džejmi Lanister

Megabogati, zgodni vitez, godinama najbolji ratnik, ali i romantik koji slama ženska srca. Nije ni cudo što ga mnogi mrze. Poslednjih godina se mucio, pogotovo nakon što je ostao bez nezamenljive desne ruke (misli se na ser Aleksa Fergusona). Ali, bar se drugima ukazala šansa da mogu da se potuku sa njim...

NJUKASL = Teon Grejdžoj

Vlasnik je dela zemlje na severu sa ponosnom tradicijom. Ali, šta je sve morao da preživi ovaj momak! Trpeo je teške udarce, preživeo je razna mucenja svojih okrutnih gospodara. Ostalo mu je "repova" iz prošlosti, ali kada ga gledate morate da se zapitate - kada ce dobiti malo mira da se pribere, stane na noge?

SAUTEMPTON = Tirion Lanister

Na prvi pogled, Sautempton deluje kao kepec, protivnik sa kojim cete lako, gotovo beznacajan. Medutim, izgled zna da prevari. Možda nije nametljiv i po svemu sudeci nikada nece poneti krunu (Premijer lige), ali ovo je veoma, veoma pametan takmac u surovoj i krvavoj borbi (a nije beznacajno što je savetnik Deneris aka Liverpula).

STOUK = Stanis Barateon

Ume da zaplaši protivnika, gotovo da je umetnik ratovanja. Niko se ne raduje što ce ga videti na bojnom polju. Ipak, uprkos svoj toj ratnoj veštini, strategiji, ovo je jedan od onih koje gledate satima na televiziji, ali kad se završi zapitate se: na šta sam ja potrošio vreme?!

SVONSI = Sivi Crv



Budimo pošteni - jedva da smo i primetili kad su se prvi put pojavili. Ponizni, nenametljivi, pomislili smo: hej, pa ovi ce potrajati sezonu, dve. Ali, pogledajte koliko daleko je dogurao Svonsi! Iako su mu protivnici daleko "mišicaviji", fizicki nadmocniji, ovaj ratnik se drži svoje ubitacne discipline u ratovanju. I preživljava. Nikada. verovatno, nece imati moc u rukama, ali nikako nije za potcenjivanje.

TOTENHEM = Ser Davos 

Ako bismo sudili prema prethodnim sezonama zakljucili bismo da ga, uprkos nekakvoj popularnosti, necete videti na pobednickoj strani."Nikad nisam bio baš neki borac", kaže Vitez od Praziluka u jednoj od scena serije. Medutim, ser Davos se svojom inteligencijom, mudrošcu iz sezone u sezonu probija do položaja kada biva veoma znacajan i uvažavan.

SER DAVOS je MVP!

VOTFORD = Džendri


Pojavi se, a onda nestane. Ali, evo ga opet sa prilicno kul izgledom. Iako nema mnogo dodirnih tacaka sa glavnom radnjom, koja ga mimoilazi, procena je da ce ovaj jaki, zgodni mladic, koji je nabacio mišice, imati prilicno važnu ulogu u borbama koje dolaze. Ili se bar tako cini...

VEST BROMVIC = Varis

On, uprkos svemu i svima, opstaje! Poceci su mu bili skromni, ali je svojom glavom, lukavošcu, sposbnošcu da zapaža i sluša, došao do visokih pozicija. Na njega gotovo da niko ne obraca pažnju, ali on "radi posao". 

VEST HEM = Pseto

Navijaci Vest Hema, ovo je realnost! Prihvatite je! Da, vaš klub najviše lici na Sendora Kligejna iz serije "Igra prestola" - grubog ratnika, koji tumara sam, opstaje, psuje, svada se, ne voli nikoga, utisak je da je sam semi najveci neprijatelj. Ali, ima tu sirovu harizmu. Više od svega voleo bi da "zavuce" nekom od velike brace odrasle u prestonici Londonu (KingsLandan - igra reci: u seriji je Kraljeva luka, ali ovo je jasna aluzija na London), ali stalno upada u nevolje i tuce, bez neke jasne, dugorocne strategije.

PSETO i TORMUND - njih dvojica zaslužuju sopstvenu seriju! (VIDEO)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dizzz

истина за арсенал😂😂😂

Miki

Steta sto ne uporedjuju sa francuskom ligom, night king bi sigurno bio psg, a nejmar zmaj

Mita

@Miki bas je velika steta sto nisu sa francuskom uporedjivali. P.S. Rob Stark moze da bude notingem forest. Pozdrav iskrenim ljubiteljima Igre prestola

SERIJE