• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatar "Bojan Stupica" će ponovo raditi!

Izvor mondo.rs

Premijerka i gradonačelnik najavili obnovu scene koja je zatvorena od 2015. godine i istakli da moramo da investiramo u kulturu kako bismo obrazovali buduće generacije.

Predsednica Vlade Ana Brnabic i gradonacelnik Beograda Siniša Mali obišli su Jugoslovensko dramsko pozorište i najavili rekonstrukciju Teatra "Bojan Stupica".

"Važno je da investiramo u kulturu. Evo, ove godine je iz budžeta izdvojeno deset odsto više nego prošle godine. Smatram da je veliki gubitak za beogradsku umetnicku scenu, jer 'Stupica' ne radi," rekao je Mali novinarima.

Za nekoliko meseci bice završeno idejno rešenje, precizirao je Mali, kada ce biti poznati i troškovi obnavljanja scene. Tender za izvodace radova izgradnje nove scene bice raspisan do kraja godine.

Podršku gradonacelniku u ovom poduhvatu dala je premijerka Srbije, Ana Brnabic.

"Vreme je da vratimo kulturu i centar naših razmišljanja. Samo tako možemo da obrazujemo buduce generacije, da ulažemo u kulturu", rekla je premijerka.

Ovaj teatar nosi ime jednog od najvecih domacih pozorišnih umetnika, slavnog reditelja, arhitekte i osnivaca JDP-a. Ova scena je radila skoro 50 godina i na njoj su izvedene neke od najvažnijih predstava srpskog teatra – "Buba u uhu", "Pucina", "Ruženje naroda", "Balkanski špijun", "Hadersfild", "Šine"… Pre više od 20 godina, tacnije 1997, Jugoslovensko dramsko pozorište zahvatio je katastrofalan požar, koji cudom nije dostigao "Stupicu" pa je ona postala glavna scena tog teatra. Nova zgrada JDP-a otvorena je tek 2003. godine.

Rad ove scene obustavljen je 2015. godine iz tehnicko-bezbednosnih razloga odlukom MUP-a Republike Srbije – Sektora za vanredne situacije i Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda.

Direktorka JDP Tamara Vuckovic Manojlovic je rekla da je poseta premijerke i gradonacelnika Beograda Siniše Malog
znak znacajne podrške projektu izgradnje nove scene.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djole

Idu izbori

SERIJE