Stavite ga pored kobasica i pljeskavica, i napravite savršeni prilog uz meso sa roštilja!
Lepo vreme "vuce" nas u prirodu, slobodni dani i praznici su idealni za roštilj na nekoj lepoj lokaciji. Vec smo vam dali savete za najbolje meso sa roštilja, a evo šta da stavite pored njega na rešetku i napravite i sjajan prilog!
RECEPT: Napravite domaci roštilj sos!
Kukuruz se smatra "kraljem" roštilja, jednostavno se priprema i uvek bude ukusan. Pecurke, narocito one vece, mnogi koriste kao zamenu za meso, a njihova je prednost u tome što se nece raspasti cak i ako ih prepecete.
Plavi patlidžan ce takode zadržati oblik, a bice veoma ukusan ako ga isecete na režnjeve i "poredate" na rešetku tako da dobije i lepe šare od roštilja.
I tikvice sa roštilja ce biti ukusne, ali njima morate da posvetite više pažnje. Takode ih isecite na režnjeve, samo pripazite jer mogu da se prepeku i postanu gnjecave. Bice još ukusnije ako ih poprskate limunovim sokom.
Najbrže i najukusnije marinade za meso sa roštilja
Crni luk – zašto da ne? Dajte mu nekoliko minuta na roštilju pa ga onda iseckajte, dobice karamelizovani ukus i bice blaži od sirovog luka.
Ako u društvu imate vegetarijance, sigurni smo da ce im se svideti ražnjici napravljeni od blanširanog prokelja. Izgledaju zabavno, a prokelj je veoma ukusan kada se zapece.
Na roštilj možete staviti i režnjeve crvene paprike (slada je od žute i zelene), ali vam ne savetujemo da grilujete paradajz – ako ga ostavite celog, puci ce, a ako ga isecete na kriške, sva tecnost ce iscuriti iz njega. Pažljivo odaberite i prijatno!