Probajte ovaj recept, isplatiće se i uštedom vremena, i bogatim ukusom!
Nije samo najukusnija, vec i najbrža testenina koju ste ikada spremili!
Sve što je potrebno da znate o pasti
Italijanska pasta je sastavni deo mnogih kako restoranskih, tako i domacih "menija". Brzo se sprema, a sa samo nekoliko dodataka može da se podigne na viši nivo, da izgleda fantasticno i osvaja ukusom. Prednost paste je i što je jeftin sastojak, kojem je potrebno samo malo možda skupljih namirnica kako bi "zablistala".
Ovaj recept je popularan zato što ce sos biti gotov dok skuvate testeninu, što u proseku traje izmedu osam i 12 minuta, a ostale sastojke je zapravo potrebno samo malo zagrejati.
SASTOJCI:
400 grama testenine
Tri cena belog luka
Jedan veci paradajz
Pet sušenih paradajza u ulju
Tvrdi sir (parmezan ili kozji sir)
Maslinovo ulje
So
Biber
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje. U vecoj šerpi zagrejte vodu do kljucanja. Nemojte je odmah soliti, jer ce joj trebati više vremena da prokljuca. Ubacite testeninu i tada posolite vodu.
Na maslinovom ulju propržite seckani beli luk, paradajz isecen na kockice i sitno iseckan sušeni paradajz. Posolite i pobiberite po ukusu, i dolijte malo vode kako bi fino krckalo dok testenina ne bude gotova.
Ocedite skuvanu testeninu, i pomešajte je sa sosom. Servirajte posuto izrendanim tvrdim sirom, i po želji ukrasite rukolom.
Kako vi spremate pastu? Recite nam u komentarima!
Pogledajte još: