• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje BITEF!

Izvor mondo.rs

Predstava "Odilo. Zatamnjenje. Oratorijum" otvara 52. BITEF u Centru "Sava"

 Počinje BITEF! Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Festival BITEF ce se, ove godine, održati od 13. do 22. septembra pod sloganom Svet bez ljudi. U ovogodišnjoj selekciji ce se naci deset predstava, a dominirace predstave politickog pozorišta, muzickog pozorišta, ali i instalacije, posebno radene za pozorišne prostore.

BITEF veceras u Centru "Sava" otvara predstava "Odilo. Zatamnjenje. Oratorijum" jednog od vodecih slovenackih avangardista iz osamdesetih godina prošlog veka Dragana Živadinova.

Gledacemo i...

Živadinovljeva predstava bice izvedena u dva termina, u 17 i 20 casova, u prologu festivala koji ce zvanicno sutra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu otvoriti hrvatski filozof Srecko Horvat.

Na ovogodišnjem BITEF-u cemo biti u prilici da pogledamo i dve predstave u režiji Olivera Frljica - "Gorki, Alternativa za Nemacku?" u produkciji "Maksim Gorki teatra" iz Berlina i "Šest lica traži pisca" Satirickog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba.

Umetnicki direktor Bitefa Ivan Medenica je na konferenciji za novinare u Satirickom kazalištu "Kerempuh" u Zagrebu je ranije ove godine objasnio da se ovogodišnja tematsko-problemska linija festivala svodi na predstave koje beskompromisno "osuduju vrlo opasnu društvenu pojavu koja obeležava današnju Evropu i svet".

Frka u Poljskoj zbog Frljiceve predstave! (FOTO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE