• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Radović u novom izdanju

Izvor mondo.rs

Uskoro dela Duška Radovića u izdanju Lagune.

 Duško Radović Beograde dobro jutro Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Zahvaljujući kompaniji Mascom, koja se već godinama uspešno bavi administracijom i zaštitom
autorskog i srodnih prava, dela Duška Radovića će uskoro objavljivati jedna od naših najvećih i
najrespektabilnijih izdavačkih kuća, Laguna. 

Dogovor o tome potpisali su direktor Mascom-a Slobodan Nešović i direktor Lagune Dejan Papić, potpisivanju ugovora je na značaju svojim prisustvom dao i Duškov naslednik Miloš Radović, naš proslavljeni reditelj i dobitnik brojnih svetskih i domaćih nagrada.    

U narednih nekoliko meseci biće objavljeni kapitalni Duškovi naslovi: "Beograde, dobro jutro" (u tri knjige) i "Ženski razgovori", kojima će se tokom naredne godine pridružiti i nekoliko novih naslova, tj. izbora iz velikog Radovićevog stvaralačkog opusa.

"Nadamo se da je ovo početak jedne nove prakse uređenog i profesionalnog poslovanja u oblasti autorskog i srodnih prava, kakva je u svetu prisutna već dugi niz godina. Globalno posmatrano, danas je retkost da se autor sam (ili njegovi naslednici) bavi plasmanom, administracijom i zaštitom sopstvenog dela. Konačno, praktično je gotovo nemoguće da autor sam zaštiti svoje delo u svim oblastima njegove potencijalne primene. Svuda u svetu tu ulogu su preuzele agencije koje posreduju između autora (i njihovih naslednika) i izdavača. Mi se upravo tom delatnošću - s posebnim uspehom u oblasti izdavanja udžbenika - profesionalno i proaktivno bavimo već dugi niz godina i po tome smo jedinstveni kod nas", kaže direktor agencije Macom Slobodan Nešović.

Istakao je da slučaj sa delima Duška Radovića ima poseban značaj za Mascom i društvo.

"Nadamo se da će ovaj primer podstaći još mnoge autore (i njihove naslednike) da nam se obrate kako bismo zajednički radili na plasmanu i zaštiti njihovih dela", dodao je Nešović.

Pesnik, pisac, aforističar, novinar "Borbe", urednik "Pionirskih novina", "Poletarca", Studija B, bio je hroničar srpske prestonice i vremena u kojem je živeo. Rođen 29. novembra 1922, preminuo je 16. avgusta 1984. godine. 

Bio je, kako je rekao Milan Vitezović, fenomen, sa običnim imenom i prezimenom, uz koje se sve neobično podrazumeva.

Opštinsko zavetovanje na večnu ljubav i danas se potpisuje posle čitanja Radovićevog teksta, gde savetuje mladencima da nigde ne žure, štedljivo troše reči i osećanja, da ne budu ljubomorni jedno na drugo, već na svoj brak.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE