Domaća, mirisna i krckava!
Ako volite tople zalogaje, ova pita je pravi izbor za vas. Svi sastojci su domaći, a priprema je laka!
Sastojci:
150 grama putera
150 grama kisele pavlake
300 grama brašna
400 grama mekog belog sira
Šest jaja
300 grama spanaća
Priprema:
Zamesite testo od putera, pavlake, brašna i malo soli. Ostavite ga da stoji na hladnom mestu, i jednom ga premesite. Podelite ga na dva dela, ali ne jednaka, jedan bi trebalo da bude malo veći od drugog.
Spanać isecite na tračice i obarite, a zatim dobro ocedite. U zdeli umutite sir, četiri žumanceta, sneg od šest belanaca, i spanać.
U plehu razvucite veći deo testa, tako da prelazi ivice posude. Po testu namažite nadev, a zatim prektijte manjim delom testa, preklopivši ivice donjeg dela preko površine. Namažite pitu umućenim žumancetom, i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok ne porumeni i postane krckava. Najbolje je pitu servirati dok je još topla.
Sa čime vi spremate pitu? Recite nam u komentarima!