• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moskvičem do pakla" - premijera u BDP-u

Izvor MONDO/Tanjug

Predstava je inspirisana posledicama saobraćajne nesreće u kojoj je autor izgubio devojku.

Drama "Moskvičem do pakla" Zlatka Grušanovića u režiji Marije Barne Lipkovski, biće premijerno izvedena u sredu u Beogradskom dramskom pozorištu.

Grušanović je objasnio da je dramu napisao pre 19 godina nakon saobraćajne nesreće u kojoj je izgubio svoju devojku i da je predstava bazirana na autentičnoj emociji koja proizilazi iz gubitka voljene osobe i sučeljavanja s krivicom.

"Sve nam deluje tako jednostavno, ustajemo ujutru, jedemo, sve dok se jednog dana ne probudimo u košmaru. Suvise smo okrenuti traganju za smislom i nesvesni da se taj smisao nalazi pored nas i želim da gledaoci izađu iz pozorišta sa tim katarzičnim osećajem da je život i štrašan i lep i da sve može da se prebrodi i krene dalje", rekao je Grušanović.

Naglašava da je prihvatanje stvari koje ne možemo da promenimo ključno, ako želimo da živimo i da svi moramo savladati prepreke i prevazići postavljene granice.

"Samo tako ćemo pobeći iz kruga samosažaljenja u kome smo nesposobni da učinimo korak. Cilj drame je pokretanje publike na emocionalni odgovor, gde svi treba da se zapitaju da li su sitnice koje nas čine nezadovoljnim i koje život čine apsurdnim, zaista vredne našeg nezadovoljstva", istakao je Grušanović.

Rediteljka Lipovski rekla je da se bavila time kako se čovek bori s traumom.

"Svako od nas ima neku traumu i kako da se izborimo s njom, da je ne zaboravimo, ali da nastavimo dalje?", rekla je Lipovska.

Glavnu ulogu igra Ivan Zablaćanski, koji je priznao da je osećao strah zbog prisustva autora drame bazirane na događaju koji je preživeo.

"Svako od nas ima neki problem, neku tragediju, i u nekom trenutku je učio da nosi svoj krst. Ovo nije priča o saobraćajnoj nesreći, već o različitim tragedijama", primetio je Zablaćanski.

Glumica Danica Ristovski, koja tumači majku mladića, kaže da je ovo ljubavna priča dvoje brodolomnika koji su uspeli da nastave dalje, i naglasila da "kada čovek preživi, mora da oseti moć sadašnjeg trenutka".

U glumačkoj ekipi su i Maja Ranđić, Milorad Damjanović, Milena Pavlović Čučilović, Vanja Stanković, Nenad Gvozdenović u alternaciji sa Slobodanom Ćustićem, i Vladimir Paunović, koji je i producent predstave rađene u koprodukciji BDP-a i BAST-a.

Dramatizaciju je uradio Luka Kurjački, scenograf je Nevena Prodanović, kostimograf Tijana Sićević, kompozitor Vladimir Pejković, a predstavu su pomogli opština Krupanj i Ministarstvo kulture.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE