• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrade grada Beograda: Ovo su dobitnici!

Izvor Tanjug Izvor MONDO/Tanjug

Na svečanosti u Skupštini grada, danas su laureatima uručene Nagrade grada Beograda za 2018. godinu.

 Nagrade grada Beograda 2018 dobitnici Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Svim dobitnicima i prisutnima u Skupštini grada obratio se gradonacelnik Beograda Zoran Radojicic koji je istakao da je srpska prestonica danas moderan i slobodarski grad.

"Imali smo puno uspešnih ljudi i projekata koji su zasluživali da budu nagradeni. Zahvaljujem se svin laureatima na svemu što su ucinili svojim trudom i kreativnošcu da bi izmedu ostalog i Beograd bio bolji, lepši, humaniji i zdraviji grad. Ovakva dela moraju da budu podstrek svima nama", kazao je Radojicic.

U ime nagradenih, na nagradama se zahvalio istoricar umetnosti Nikola Kusovac.

"Zaslugu što vam se obracam sada u ime nagradenih trebalo bi potražiti u mojim godinama , a ne u osobitom znacenju mog dela. To cinim u ime opšte pažnje i hvale vredne i dostojne galerije licnosti, stvaralaca koji su svojim delovanjem dali neprocenjiv doprinos boljitku našeg grada i društva u celini", kazao je Kusovac.

Nagrada za književnost i prevodno stvaralaštvo pripala je Jeleni Lengold, za knjigu "Odustajanje".

Dobitnik nagrade za pozorišno stvaralaštvo je glumac Nenad Jezdic, za ulogu Kantora u predstavi "Kralj Betajnove" u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Glumac Igor Djordevic nagraden je u kategoriji filmskog i radio-televizijskog stvaralaštva za ulogu Djorda Katica u TV seriji "Koreni".

U oblasti likovnog i primenjenog stvaralaštva, vizuelnih i proširenih medija nagraden je Milija Nešic, za samostalnu izložbu "Umetnost pulsira kosmosom".

Kompozitor Miroljub Arandelovic Rasinski dobitnik je nagrade grada za muzicko i scensko stvaralaštvo, za nacionaln operu "Sedra", premijerno koncertno izvedenu 17. decembra prošle godine u Kolarcevoj zadužbini.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji dogadaja od znacaja za Beograd dobio je Ivan Tasovac za koncert na otvorenom "Piknik pod zvezdama", u ogranizaciji Beogradske filharmonije.

Dobitnici Nagrada za stvaralaštvo mladih su Milica Tomic u oblasti nauke i Tamara Žderic u oblasti umetnosti.

Pogledajte šta je Nenad Jezdic rekao za MONDO TV:

Nenad Jezdić MONDO TV intervju
Izvor: MONDO portal

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Durdubak

Neka se posle slobodno cude Sto ih nema u javnosti. Dok se narod ocajnicki bori za slobodu prezivljavanja , oni ljube skute prvorodjenom ,I time izazivaju gadjenje svakog slobodoumnog coveka

SERIJE