• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borković vozio ministre, ODUŠEVLJEN Koridorom 10 VIDEO

Izvor Tanjug

Predstavnici medija i ministri imali su danas priliku da se prvi voze deonicom istočnog kraka Koridora 10 u dužini od 2,7 kilometara. Automobilista Dušan Borković provozao ministre. "Hvala Vučiću što se bori da svima bude bolje", kaže on

Novinari su se vozili po Koridoru 10 zajedno s ministarkom gradevine, saobracaja i infrastrukture Zoranom Mihajlovic i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovicicem.

Ministre i šefa Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivena Ndegvu, deonicama Prosek - Bancarevo i Bancarevo - Crvena Reka, vozio je reli vozac Dušan Borkovic.

Mediji su na deonici Prosek - Bancarevo, u dužini od 9,4 kilometara, mogli da vide 10 mostova ukupne dužine 392,9 metara, kao i 16 kosina, a na deonici Bancarevo - Crvena Reka u dužini 12,3 kilometara, na kojoj se nalazi 27 kosina, prošli su kroz tunel Bancarevo dužine 733 metara i prešli preko 5 mostova ukupne dužine 297,3 kilometara.

Mihajlovic je medijima rekla da ce vrlo brzo, na jesen, kada bude pušten istocni krak Koridora 10, Srbija ce postati najkraca ruta izmedu istoka i zapada.

"Srbija se nalazi na raskrsnici puteva i što više puteva budemo završavali, mislim da cemo uvek biti nezaobilazna ruta", rekla je ministarka.

Istakla je da je ponosna zbog svega što je uradeno, odnosno što su Koridori uradili, kao i na radnike.

"Dok smo se vozili imali smo prilike da vidimo neverovatne stvari, pocev od toga da tamo gde je sada autoput, nekada je bila reka... Danas imamo put koji nas vodi u ono što se zove bolji razvoj, donosi nam investicije i cini nas razvijenom zemljom", rekla je ona.

Dodala je da je kroz Grdelicku klisuru do sada prošlo pola miliona automobila i naglasila da nije bilo nesreca i istakla da se nada da kada se pusti istocni krak, nece biti nesreca, da ce biti bezbedno.

"Postoje deonice istocnog kraka koje smo danas prošli gde pre dve godine nije bilo gotovo nicega, bilo je problema sa nekim izvodacima, cini mi se da smo ih prevazišli i na kraju krajeva naucili smo za nove autoputeve koje sada pocinjemo da radimo šta više necemo dozvoliti", rekla je Zorana Mihajlovic.

Reli vozac Dušan Borkovic istakao je da je njemu kao gradaninu Srbije, a ne samo kao sportisti, neverovatno koliko je ova vlada proteklih godina uspela da napravi što autoputeva, što lokalnih i regionalnih puteva.

Kako kaže, njemu kao promoteru bezbedne vožnje to mnogo znaci, jer putevi, osim što spajaju okruge, gradove, ljude, u mnogome poboljšavaju bezbednost u saobracaju.

Zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu koji se, kako kaže, bori da svim gradanima bude bolje i želi da im bude što bolji saobracaj i da se što više ulaže u puteve i infrastrukturu, kao i ministarki Mihajlovic.

Što se tice same vožnje, Borkovic kaže da je deonica neverovatna, krajolik je prelep, put je apsolutno bezbedan.

"Ministarka me u automobilu pitala da joj kažem iskreno kako mi se cini put pošto sam ceo svet obišao, ja sam rekao da izgleda svetski, apsolutno isto ili bolje nego što su putevi u Nemackoj ili negde drugo u svetu", rekao je Borkovic.

Vožnji Koridorom 10, koju nazivaju i "medijski safari", prisustvovao je i direktor za izgradnju Koridora Aleksandar Senic, koji je naveo da se nada da ce i ta deonica, kao i ona u Grdelickoj klisuri izazvati veliku medijsku pažnju.

"Nadam se da ce gradani biti zadovoljni korišcenjem novog autoputa koji cemo otvoriti tokom jeseni i da ce, što je najvažnije, izrazito biti povecana bezbednost svih ucesnika u saobracaju", rekao je Senic.

Komentari 83

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Garrosh

Ispravka...bivši vozač

Ljubibratić

Jedino Ivke nije profitirao od taksija.

Pera

Kakva ljiga od coveka.

special image