• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hani Selimović nagrada "Zoran Radmilović"

Hana Selimović nagrađena je za tumačenje lika mlade žene Sene Zolj u predstavi "Otac na službenom putu" Abdulaha Sidrana, u režiji Olivera Frljića i izvođenju ansambla Ateljea 212.

"Cilj naše medijske kuće, koja stoji iza još nekih zanačjnih nagrada je da afirmiše malde ljude iz razičitih sfera", rekao je izvršni direktor kompanije Novosti Aleksandar Backović, prenose domaći mediji.

"Hoćemo da nas bolje shvate, da ne budemo žuta štampa, već udžbenik za život", rekao je Backović.

Hana Selimović, 25. dobitnica nagrade koja se dodeljuje u znak sećanja na glumca Zorana Radmilovića za "ostvarenje koje u majstorstvu igre, u smislu za neočekivani obrt i improvizaciju, izražava duh njegove igre", rekla je da je to za nju "velika privilegija", piše "Glas javnosti".

Ona je zahvalila kolegama glumcima "što je inspirišu da veruje da se pozorište posle svih turbulencija mora vratiti samom sebi", a nagradu je posvetila svom ocu, Bojanu Selimoviću.

Žiri je u obrazloženju naveo da je Hana Selimović "glumačkom inteligencijom i širokim registrom mogućnosti, savladala odustvo životnog iskustva i suvereno donela poetsku istinu i dramatičnu transformaciju lika tradicionalne žene u patrijarhalnoj porodici, u ženu koja, nakon hapšenja muža, čvrsto i odlučno preuzima ulogu stuba porodice".

"Hana Selimović se virtuozno, čitavim glumačkim habitusom, kreće između identifikacije s likom i distanciranja od njega, bravurozno oneobičavajući tako lik jedne "obične" žene" koja se, sticajem okolnosti, našla u središtu političkih zbivanja u jednom od najtraumatičnih perioda istorije SFRJ - vremenu Informbiroa, prenosi "Glas javnosti".

(MONDO, foto Tanjug, Sava Radovanović)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lulu

Hana Selimovic je vrhunska, a ne solidna glumica, glumica kakvu ova zemlja nije videla dvadeset godina, a mozda i nikada. Talenat i inteligencija se vise ne cene, pa me ne cude ni ovakvi maliciozni komentari. Ja joj i zelim da ode. Ovde nema ko da je izazove.

tvrd

vazno je da mi na svaciji uspeh reagujemo negativno, zato nam mladi ljudi iz zemlje i odlaze.

mek

Solidna glumica kada treba glumiti mucenice i pateticne zene... kakav je covek govori podatak da je niko ne voli,sa kime god da je radila...

SERIJE