• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Đukelić dobio ulicu u Beogradu

Izvor mondo.rs

Najistaknutiji Selektor FEST-a i jedan od omiljenih televizijskih autora, dobija ulicu u Beogradu.

Na inicijativu Ivana Karla, Selektora FEST-a, uz podršku Direkcije i Odbora FEST-a i pre svega Komisije za nazive spomenika i ulica Beograda, koja je prepoznala ovaj predlog, Skupština grada je na jučerašnjoj sednici donela odluku da Nebojša Đukelić dobije ulicu u Beogradu na teritoriji opštine Čukarica.

Nebojša Đukelić je bio jedan od najuspešnijih Selektora FEST-a i Urednik filmskog programa RTS-a.

Dugi niz godina je pripremao i vodio Hronike FEST-a, bio je pokretač Festovizije iz koje je proizašao Treći Kanal RTS, kao i autor kultne emisije Pokretne slike i kviza Prvih 100 godina.

Nebojša Đukelić je preminuo 1996. godine.

Direkcija FEST-a će sledeće godine, kada se za to steknu zakonski preduslovi, pokrenuti proceduru da ulicu u Beogradu dobije i idejni tvorac i prvi Umetnički direktor FEST-a, Milutin Čolić.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Sjajan lik je bio,bilo je uživanje gledati ga.Imao sam i sreću da ga vidim uživo na jugoslovenskom filmskom festivalu u Puli. Kao pojava je bio upadljiv na prvi pogled,visok,mršav i šarmantan.Način na koji je vodio svoje emisije mislim da ni danas ne može niko da mu primiriše.Zaboravlja se da je bio veoma aktivan u šahu,mislim da je i neku titulu imao i da je i to komentarisao.Dozvoliću i sebi slobodu da napišem da je on ustvari diplomirani inženjer elektrotehnike bio,ali ovo ne mogu sa sigurnošću da potvrdim.Nadam se da postoji još ljudi koji se sećaju ovog sjajnog čéveka pa mogu ovo sa ET da potvrde ili demantuju. Jako ste me obradivali sa ovim člankom,svaka část i gradu što je takvom čoveku potpuno zasluženo dodelila ime ulce.

Јадни оловни војник

Срамота за ову земљу да ниједан булевар није понео име славног пуковника МИЛИВОЈА СТОЈАНОВИЋА БРКЕ. Постоји једна уличица у Пожаревцу и то је то. Туга и очај.

El Kritikante

Ulicu na Novom Beogradu je juce dobio i Srdjan Aleksic, mislim da bi i to bilo vredno spomenuti.

SERIJE